Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secţia pentru procurori a CSM: Magistrat care a semnat angajament cu Securitatea, instalat într-o funcţie de conducere (surse)

CSM

Schimbarea conducerii Consiliului Superior al Magistraturii generează şi rotaţia cadrelor în aparatul de lucru al instituţiei. După plecarea secretarului general, la CSM ajunge un procuror despre care CNSAS spune că a semnat un angajament cu Securitatea.

În şedinţa Secţiei pentru procurori din data de 20 decembrie se va decide cu privire la detaşarea unor procurori în aparatul tehnic al Consiliului Superior al Magistraturii. Potrivit unor surse juridice, printre cei detaşaţi se numără şi procurorul Iuliana Olteanu. Apropiată de Cristian Ban, fost vicepreşedinte CSM (purtătoare de cuvânt a Parchetului Curţii de Apel Bucureşti în perioada în care Ban era şef al instituţiei), Iuliana Olteanu are adeverință de la CNSAS potrivit căreia, în 1988, a fost recrutată de fosta Securitate la doar 16 ani, în liceu, cu scopul ”supravegherii informative a colegilor din Liceul Sanitar din Constanța”. CNSAS nu i-a atribuit însă calitatea de colaborator al Securității întrucât nu au fost găsite ”documente care să conțină informații transmise Securității de către doamna Olteanu Magdalena Iuliana”, deși ea a semnat un angajament și avea nume de cod ”Cristina”.

CITEȘTE ȘI: Învaţă de la oamenii care nu se îmbolnăvesc niciodată! Ce ‘strategii’ aplică în viaţa de zi cu zi

Iuliana Magdalena Olteanu a activat până acum două luni la Parchetul General (PG), unde era delegată de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 6, însă a părăsit PG pentru că nu avea gradul profesional corespunzător. În trecut, a fost prim-procuror la Parchetul din Tulcea, a candidat fără succes pentru şefia Parchetului Curţii de Apel Constanţa şi, mai recent, pentru o funcţie de execuţie la noua Secţie pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

Olteanu urmează să preia şefia Biroului concursuri din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, în prezent vacant. Mutarea vine exact la o zi după ce plenul CSM va decide declanşarea concursului pentru ocuparea funcţiei de inspector-şef al Inspecţiei Judiciare.

Contactaţi de STIRIPESURSE.RO, reprezentanţii CSM au precizat că urmează să efectueze verificările necesare în vedere confirmării informaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.