Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sectorul 3, cei mai buni! Bursă de 900 de lei pentru elevi în sistemul de învățământ dual

Sectorul 3
invatamant dual

Te-ai săturat să ceri bani de la părinți pentru un suc, un tricou sau pentru o ieșire în oraș? Vrei să nu mai depinzi de ei și să ai propriii bani? Alege sistemul de Învățământ Dual din Sectorul 3 și poți obține o bursă de până la 900 de lei lunar plus multe alte beneficii!

Ce este învățământul dual?

Formarea profesională în sistem dual se realizează în parteneriat public-privat, în acest proces fiind implicați toți factorii interesați de obținerea unei forțe de muncă calificată la cele mai înalte standarde. Este o alternativă pozitivă pentru piața muncii și se adresează absolvenților de clasa a VIII-a care își doresc să deprindă tainele unei meserii direct de la potențialul viitor angajator. Pe scurt, prin învățământul profesional în sistem dual agenții economici devin furnizori de formare profesională, parteneri de practică și potenţiali angajatori ai absolvenților. Pregătirea teoretică este asigurată de către școală, iar pregătirea practică de către companie, în baza unui contract de practică individuală.

Care sunt beneficiile elevilor implicați în program?

Elevii care aleg Învățământul Dual în Sectorul 3 vor avea parte de un pachet de beneficii oferit de autoritatea publică și cea privată. Astfel, elevii pot beneficia de o bursă lunară ce poate ajunge până la 900  de lei, de cazare, masă și transport, vor obține o diplomă recunoscută la nivel european pentru a facilita angajarea după terminarea studiilor. De asemenea, un avantaj major al sistemului de învățământ dual îl reprezintă posibilitatea de a învăța o meserie direct de la profesioniști pentru dezvoltarea atât din punct de vedere professional, cât și academic. Practica este coordonată și se face direct la operatorul economic, sub stricta supraveghere a unui tutore desemnat de către companie. După absolvire, elevii vor avea prioritate la angajare în cadrul companiilor în care s-au format pe parcursul studiilor.

Ce obțin companiile de pe urma învățământului dual?

Aproximativ 80 % dintre angajatorii din România întâmpină dificultăţi în ocuparea posturilor vacante. Potrivit angajatorilor, principalele cauze ale dificultăţilor sunt numărul insuficient de candidaţi disponibili pe piaţă, lipsa de cunoştinţe profesionale specific şi lipsa experienţei necesare pentru postul vizat. De asemenea, România va avea un deficit de forţă de muncă de 1,1 milioane persoane în 2021, dacă nu se iau măsuri la nivel macro, spun specialiștii.

În acest sens, prin învățământul dual, companiile au posibilitatea de a obține forță de muncă calificată, având posibilitatea de a-și selecta elevii și de a-i pregăti în conformitate cu propriile nevoi. Totodată, acest sistem reduce gradul de mobilitate a resursei umane în cadrul companiei și elimină timpul de adaptare a viitorului angajat la locul de muncă. De asemenea, agentul economic implicat în parteneriatul public-privat de formare profesională vă beneficia de facilități fiscale acordate de statul roman prin acordul de parteneriat.

Înscrie-te în învățământul dual în sectorul 3 să înveți o meserie și să scapi de „dă și mie!”. Sectorul 3, cei mai buni!

Află mai multe detalii pe www.invatamantdualinsector3.ro!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.