Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sectorul turistic din Marea Britanie este în alertă: Măsurile restrictive anti-COVID ar putea fi printre cele mai dure din Europa

parlament anglia

Marea Britanie urmează să anunțe marți dacă va introduce carantina obligatorie în hoteluri pentru o parte sau pentru toate sosirile. Măsurile, care ar fi printre cele mai stricte din Europa dacă ar fi introduse, alarmează sectorul turistic, care se luptă deja pentru supraviețuire.

Premierul Boris Johnson a declarat că evaluează opțiunea de a-i carantina în hoteluri pe cei care ajung în Marea Britanie, pentru a preveni riscul răspândirii virusului și acela ca vaccinurile să nu fie suficient de eficiente în cazul noilor tulpini, scrie Reuters, potrivit mediafax.ro.

Citește și: SURSE - Ilie Bolojan aruncă în aer negocierile dintre USR-PLUS și PNL

Ministrul responsabil pentru campania de vaccinare, Nadhim Zahawi, a spus, la rândul său, că detaliile vor fi date publicității mai târziu: „Guvernul analizează, așa cum a confirmat și premierul, politica de carantină în hoteluri și vom face un anunț în acest sens”.

Marea Britanie a suferit o creștere accentuată a numărului de infecții și decese în noul an, alimentată parțial de o nouă variantă extrem de contagioasă a virusului identificată pentru prima dată în sud-estul Angliei.

Există, de asemenea, îngrijorări cu privire la posibilul impact al altor tulpini din Africa de Sud și Brazilia, dar și dileme despre impactul vaccinurilor asupra noilor tulpini.

BBC a susținut că noua măsură de carantinare în hoteluri ar viza sosirile din cea mai mare parte a Africii de Sud și America de Sud, precum și din Portugalia. Cei care intră din aceste zone în Marea Britanie ar urma să se izoleze într-un hotel timp de 10 zile.

Măsurile, care ar fi printre cele mai stricte din Europa dacă ar fi introduse, au alarmat industria călătoriilor care se luptă deja pentru supraviețuire.

„Să sperăm că este pentru cât mai puține zone posibil, pentru că, sincer, turismul a fost deja decimat anul acesta și într-adevăr acesta este ultimul lucru de care avem nevoie”, a declarat pentru BBC Joss Croft, director executiv al UKinbound, care reprezintă sectorul turistic al Marii Britanii.

În altă ordine de idei, însă, ministrul responsabil pentru campania de vaccinare, Nadhim Zahawi, a spus că oamenii nu ar trebui să rezerve călătorii în străinătate pentru această vară, fiind „prea curând”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.