Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Securitatea Aeroportului Sibiu a identificat sursa mirosului din cauza căruia a fost EVACUAT terminalul: Era un produs INTERZIS

www,economica.net
Aeroportul Sibiu

UPDATE

Aeroportul Sibiu, al cărui terminal a fost evacuat, joi, după ce s-a simţit un miros înţepător de la o substanţă nefcunoscută, a fost redeschis, activitatea fiind reluată după aproximativ două ore. Cinci curse vor decola cu întârziere, fiind afectaţi aproximativ 650 de pasageri.

Reprezentanţii Aeroportului Sibiu au anunţat, joi seară, că activitatea a fost reluată, după ce echipele speciale au luat probe din aer pentru a identifica substanţa care a produs mirosul înţepător din cauza căruia a fost necesară evacuarea terminalului.

Citește și: Leul prinde curaj: Cât a scăzut moeda EURO și ce preț a înregistrat, astăzi, gramul de aur

”Ca urmare a acestui incident, cinci curse vor decola cu întârziere. Estimăm că au fost afectaţi un număr de 650 de pasageri”, au transmis reprezentanţii Aeroportului.

Potrivit acestora, este vorba despre cursele către Basel, Antalya, două curse către Munchen şi una către Londra.

Citește și: Danezii au demarat lucrările în România: Ce fabrică va ridica un titan mondial

La rândul lor, reprezentanţii ISU Sibiu au precizat că s-au prelevat probe de aer pentru a fi identificată substanţa care a provocat incidentul, dar, deocamdată, nu se ştie despre ce este vorba.

A fost convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul judeţului Sibiu coordonând activitatea tuturor instituţiilor implicate. Acestea urmează a stabili care a fost cauza incidentului şi cine l-a provocat.

Citește și: Nu mai există nicio îndoială! El este lider absolut pe piața de telecomunicații-Vodafone și Telekom, ”în corzi”

Știrea inițială

Aproximativ patru sute de persoane au foost evacuate, joi, din Aeroportul Sibiu, după ce în terminal s-a simţit un miros înţepător de la o substanţă necunoscută. La faţa locului se află mai multe echipaje de pompieri.

Reprezentanţii Aeroportuluii Sibiu au aunţat, joi, că din cauza unui miros înţepător s-a luat decizia evacuării terminalului de pasageri pentru a se evita orice neplăceri.

Citește și: Mega Image implicat într-un scandal bombă-Cum s-au comportat cu un angajat care și-a strivit piciorul la locul de muncă

”La faţa locului se află un echipaj specializat ISU Sibiu, în vederea identificării cauzei”, au transmis reprezentanţii Aeroportului.

La rândul lor, reprezentanţii ISU Sibiu au precizat că este vorba despre o substanţă necunoscută emanată în aeroport, fără victime.

Citește și: Proiect aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti! Câți bani vor primi vârstnicii cu pensie mai mică decât salariul minim pe economie

”Intervine Detaşamentul Sibiu cu autospeciale de intervenţie pentru cercetarea şi identificarea substanţei”, au precizat reprezentanţii ISU.

Potrivit acestora, au fost evacuate aproximativ 400 de persoane, scrie news.ro.

Citește și: Anunț important făcut de Sorina Pintea: Se construiește un nou Spital Regional în România-Când va fi finalizat

Echipa CBRN a ISU Sibiu a acţionat imediat pentru prelevarea probelor de aer, în vederea identificării substanţei.

”A fost găsit un spray cu substanţă care provoca iritaţii, presiune la nivelul cailor respiratorii şi ochilor. Împreună cu instituţiile cu rol în gestionarea unor astfel de situaţii, ISU Sibiu a luat măsura evacuării persoanelor din aeroport, în total aproximativ 400 persoane. Nicio persoană nu are nevoie de îngrijiri medicale”, au precizat reprezentanţii ISU.

Citește și: Nu mai există nicio îndoială! El este lider absolut pe piața de telecomunicații-Vodafone și Telekom, ”în corzi”

Aceştia au explicat faptul că spray-ul a fost găsit de către poliţiştii de la Transporturi, într-o cutie pentru depozitarea obiectelor interzise zborului.

După identificarea substanţei, activitatea va fi reluata în aeroport.

Oficialii Aeroportului Sibiu au precizat că nu există curse anulate deocamdată, dar acestea vor fi întârziate.

Citește și: Danezii au demarat lucrările în România: Ce fabrică va ridica un titan mondial .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.