Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Securitatea alimentară, în pericol din cauza războiului - Reuniune a miniștrilor agriculturii din țările G7, în Germania

Agrigento
supermarket rafturi goale

Ministrul german al agriculturii, Cem Oezdemir, afirmă că războiul din Ucraina ar putea genera lipsuri în aprovizionarea cu alimente și creșteri importante de prețuri în acest sector.

„Furnizarea de produse alimentare în Germania și Uniunea Europeană este sigură, dar se poate aștepta o lipsă mai mare în unele țări din afara UE – mai ales acolo unde deficitul domnește deja astăzi din cauza unor probleme precum seceta”, a declarat ministrul german al Agriculturii, Cem Oezdemir, într-un comunicat citat de Sky News.

„Nu poate fi exclusă nici creșterea prețurilor la produsele agricole în țările industrializate”, a mai precizat ministrul.

Comentariile sale au fost făcute după anunțul că Germania va găzdui o întâlnire virtuală a miniștrilor agriculturii din țările G7 pentru a discuta despre impactul invaziei asupra securității alimentare globale și despre modul în care piețele alimentare pot fi stabilizate.

Ucraina şi Rusia sunt responsabile pentru mai mult de un sfert din comerţul mondial cu grâu, o cincime din vânzările mondiale de porumb şi 80% din exporturile de ulei de floarea soarelui. Marii importatori de cereale sunt deosebit de vulnerabili, în condiţiile în care Ucraina şi Rusia aprovizionează foarte multe ţări din Asia, Orientul Mijlociu şi Africa.

În luna ianuarie un indicator al preţurilor mondiale la alimente calculat de Naţiunile Unite s-a apropiat de un nivel record.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.