Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şedinţă festivă a Guvernului la Iaşi, pentru a marca debutul programului Centenarul Marii Uniri

Inquam Photos / Octav Ganea
sedinta guvern

Guvernul se va întruni într-o şedinţă festivă la Iaşi, în 24 noiembrie, pentru a marca debutul programului ”Centenarul Marii Uniri”, în timp ce o întrunire similară a Parlamentului, care ar fi trebuit să aibă loc tot la Iaşi, a fost amânată, a anunţat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Maricel Popa.

Potrivit sursei citate, Guvernul se va întruni pe 24 noiembrie la Iaşi, la Palatul Culturii, într-o şedinţă festivă care va marca debutul programului ”Centenarul Marii Uniri şi al Primului Război Mondial. Iaşi - capitala regatului României 1916-1918 şi Moldova - leagăn al Marii Uniri”. Tot la Iaşi, pe 23 noiembrie, urma să aibă loc şi o şedinţă festivă a Parlamentului, însă aceasta a fost amânată.

Oficialii CJ Iaşi au explicat că reprezentanţii Parlamentului au transmis că timpul pentru organizarea şedinţei de la Iaşi este insuficient, astfel că s-a decis ca întrunirea programată pe 23 noiembrie să nu mai aibă loc. În urmă cu câteva zile, PNL Iaşi a criticat faptul că autorităţile judeţene vor să organizeze la Iaşi un Bal al Centenarului, exact în perioada când în oraş se vor întruni Guvernul şi Parlamentul. La eveniment ar urma să participe peste 700 de persoane.

Senatorul PNL Iulia Scântei i-a cerut şefului CJ Iaşi Maricel Popa să anuleze balul de la Iaşi, motivând că în 2017 nu avem motive de aniversare, ci de comemorare. Ea a explicat că în urmă cu 100 de ani, Iaşiul trecea printr-o gravă criză umanitară şi înregistra zeci de mii de răniţi, alături de alte zeci de mii de victime ale epidemiei de tifos. Reprezentanţii CJ Iaşi nu au comunicat dacă Balul Centenarului va mai avea sau nu loc, anunţă news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.