Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şedinţă mare la PNL: Orban şi liderii judeţeni împart funcţiile la Vila Lac (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis Ludovic Orban PNL

După şedinţele coaliţiei cu preşedintele Iohannis, vine rândul conducerii liberalilor să se reunească la Vila Lac. Vineri, de la ora 13.00, Ludovic Orban cheamă liderii de filiale judeţene la negocieri.

Potrivit unor surse politice, discuţiile se vor axa pe cele aproximativ 100 de funcţii de prefecţi, subprefecţi, şefi de agenţii şi secretari de stat care revin PNL în coaliţia cu USR-PLUS şi UDMR.

Deja nemulţumiţi de rezultatul negocierilor de la formarea coaliţiei, mulţi lideri judeţeni plănuiesc să-i "ia capul" lui Orban la următorul Congres, astfel că şi şedinţa de vineri se anunţă una tensionată.

Ludovic Orban are dificila misiune de a-i convinge pe unii lideri de filiale, care se încăpăţânează să aibă prefecţi sau secretari de stat, să renunţe în favoarea pretenţiilor formulate de USR-PLUS. Orban poartă negocieri cu fiecare lider de filială, pentru că USR vrea să ia partea leului în judeţele în care a obţinut un scor bun.

Nucleul nemulţumiţilor este în Ardeal, unde lideri precum Bolojan sau Boc s-au arătat foarte deranjaţi de pierderea Ministerului Dezvoltării şi a Ministerului Fondurilor Europene. Deja Bolojan a respins prezenţiile partenerilor de la UDMR pentru cooptarea în majorităţile locale din Bihor, iar prefectul judeţul, funcţie vizată tot de UDMR, este chiar finul fostului primar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.