Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sedinta MARE la PNL. Subiecte fierbinti - candidaturi, scandaluri si nemultumiri

sigla pnl

PNL se reuneste luni intr-o sedinta extrem de importanta pentru partid. Biroul Politic National al PNL se va intalni la Palatul Parlamentului, incepand cu ora 12.00 si are mai multe obiective pe agenda.

Cel anuntat deja oficial este stabilirea unui calendar pentru consultarile propuse partidelor parlamentare  si desemnarea echipei PNL care va participa la aceste consultari.

Un alt subiect fierbinte este cel al candidatilor la alegerile locale. Potrivit co-presedintilor PNL deja exista doritori inscrisi in competitia interna in aproape toate filialele. Insa raman totusi orase cheie unde PNL nu pare sa aiba inca o candidatura sigura. Unul dintre acestea este Clujul, unde Emil Boc ii tine in sah pe liberali, nedorind sa se pronunte nici pentru, nici impotriva unei noi candidaturi. O alta problema o ridica Bucurestiul, unde Vasile Blaga spunea ca se cauta un candidat dupa modelul Klaus Iohannis, iar acesta ar putea fi Cristian Busoi, insa daca sondajele nu vor avea rezultatele scontate, acesta ar putea fi inlocuit.

Citeste si: Harta candidaților la Primării în 2016: Marile confruntări PSD-PNL

Astfel e posibil ca termenul de inscriere pentru candidatura la alegerile locale sa fie prelungit.

Dupa un lung turneu in tara al co-presedintilor Alina Gorghiu si Vasile Blaga, cei doi vor prezenta colegilor din conducere atat lucrurile bune pe care le-au putu observa, dar si nemultumirile fata de anumite organizatii, mai ales din zona Baraganului, a caror activitate nu se ridica la standardele partidului.

Probleme sunt si la filiala din Gorj unde președintele impus de la centru, senatorul Tudor Barbu, a cerut anchetă internă în organizația din Motru. Asta, după ce a aflat că Dorin Hanu, lider PSD și primar în Motru, ar fi participat la o discuție cu liberalii chiar în sediul PNL din oraș.

Citeste si: HAOS într-o filială a PNL: S-a lăsat cu SCANDAL după intervenția în forță de la centru

Cu scandal s-a lasat si in filiala PNL Braila, unde consilierul local Simona Drăghincescu, provenită din fostul PDL, urmează să fie exclusă din partid de copreşedintele filialei, Cătălin Boboc, şi viceprimarul Alexandru Dănăilă, cu acceptul liderilor de la centru. Drăghincescu, care îl acuză pe viceprimarul Dănăilă că i-a fabricat un dosar penal pentru a o scoate din cursa pentru Primărie.

Citeste si: Război într-o filială a PNL, după vizita copreşedinţilor Gorghiu şi Blaga

Nu in ultimul rand, liberalii au de discutat si despre eventuale 'racolari' de primari de la alte partide care candideze sub umbrela lor, dar si despre modalitati de a-si asigura o noua majoritate parlamentara in toamna.

Citeste si: Gorghiu si Blaga, intalnire de racolare cu primari traseisti. Lider PNL: Sunt impotriva!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.