Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sediul serviciului de spionaj al armatei ucrainene a fost atacat cu rachete de două ori - Dezvăluiri The Economist

Krylo Budanov

"The Economist" scrie că sediul Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării al Ucrainei, situat în cartierul Insula Ribalski din Kiev, a fost vizată de două ori de atacuri cu rachete lansate de ruşi: în martie 2022 și la sfârșitul lunii mai a acestui an, scrie Rador.

Ultimul atac, în urma căruia Rusia a anunțat că şeful GUR, Kirilo Budanov, ar fi fost rănit, a fost un eşec, pentru că nici clădirea nu a fost avariată, nici șeful instituţiei nu a fost rănit. Într-un interviu recent pentru "Kyiv Post", Budanov a comentat ştirile false răspândite de propagandiştii ruşi, care au transmis fie că este grav bolnav, fie că a decedat în urma unui atac rusesc. "Acum, în Ucraina, se creează o unitate specială de comandanți nemuritori - Valeri Zalujni (comandantul-şef al armatei ucrainene, n.r.), eu însumi, Stepan Bandera, Simon Petliura, Ivan Mazepa (foşti luptători pentru independenţa Ucrainei, n.r.).

Prin urmare, rușii și propagandiștii lor vor avea încă mult de lucru într-o atmosferă de nervozitate şi isterie. Unitatea de nemuritori va veni în toiul nopții în visele locuitorilor ruși care au căutat să pună mâna pe Ucraina și le va da coșmaruri" - a declarat Budanov, potrivit "Kyiv Post". Potrivit publicaţiei "Korespondent", ştiri false despre "rănirea gravă" sau chiar "moartea" lui Kirilo Budanov circulă în mass-media ruse şi pe canalele Telegram din 29 mai, când ocupanții ruşi au lansat un atac cu rachete asupra Kievului. Pe 17 iunie, publicația germană "Stern" a infirmat o ştire rusească despre presupusa rănire a șefului GUR. Propagandiştii ruși au susținut că o rachetă ar fi nimerit aproape de biroul lui Budanov. Potrivit propagandei Kremlinului, "şeful GUR a suferit o leziune cerebrală și este internat în stare gravă într-un spital din Berlin".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.