Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SEED: '21 de planuri de afaceri pentru întreprinderi sociale au câştigat finanţări de câte 100.000 de euro'

investitie

Un număr de 21 de planuri de afaceri pentru întreprinderi sociale au câştigat finanţări de câte 100.000 de euro, în cadrul proiectului Social Economy Entrepreneurship Development (SEED), potrivit unui comunicat remis miercuri de Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor EUROPROJECT, potrivit Agerpres.

Proiectul SEED, lansat la începutul anului curent cu finanţare prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, a fost implementat de Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor EUROPROJECT, Blocul Naţional Sindical şi IPA SA şi a avut ca ţintă persoanele care locuiesc într-unul din judeţele regiunilor Sud, Sud-Vest şi Sud-Est.

Un număr de 147 de persoane au urmat cursuri de formare specifice antreprenoriatului social şi cursuri de dezvoltare a competenţelor digitale, dezvoltate impreună cu Google, se menţionează în comunicat.

O asistentă medicală s-a infectat cu noul coronavirus, deși era vaccinată de o săptămână

Absolvenţi ai cursurilor, dar şi alte persoane interesate, şi-au depus ulterior planurile de afaceri sociale pentru concursul organizat în cadrul proiectului, care oferea finanţări de câte 100.000 de euro. Condiţiile de eligibilitate pentru concurs au inclus obligaţia participanţilor de fi absolvenţi ai cursurilor sau de a deţine certificate ANC similare şi de a avea domiciliul într-unul din judeţele regiunilor Sud, Sud-Vest şi Sud-Est.

Un număr de 71 de planuri de afaceri au fost înscrise la concurs, iar cele 21 de planuri de afaceri declarate câştigătoare propun înfiinţarea de întreprinderi diverse, de la o şcoală de şoferi şi o fabrică de dulceaţă şi gem, la activităţi de îngrijire copii sau organizare de excursii în Delta Dunării, conform comunicatului.

Întreprinderea socială este o companie care derulează activităţi economice în beneficiul comunităţii şi ale cărei profituri trebuie folosite pentru rezolvarea unei nevoi specifice, sociale sau de mediu, se menţionează în comunicat. Întreprinderile sociale pot viza crearea de locuri de muncă pentru persoane defavorizate sau discriminate pe piaţa muncii, dezvoltarea comunităţii locale, coeziunea socială, educaţia sau protecţia mediului, potrivit sursei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.