Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şef birou APIA Hunedoara, trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă

ciocanel judecator

Florin Opriş, la data faptelor şef birou în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) - centrul local Hunedoara, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Florin Opriş, la data faptelor şef birou în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) - centrul local Hunedoara, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

În acelaşi dosar a fost deferită justiţiei, în stare de libertate, şi Anca Anghel, concubina acestuia, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la luare de mită. Procurorii arată în rechizitoriul trimis pe masa judecătorilor că, la data de 15 februarie, Florin Opriş ar fi pretins de la un fermier (martor în cauză) suma de 50.000 lei (reprezentând o parte din fondurile nerambursabile primite de acesta din urmă). "În schimbul acestor bani, inculpatul Opriş Florin a lăsat să se creadă că are influenţă asupra primarului comunei de domiciliu a fermierului, pentru a-l determina să-i suplimenteze martorului păşunea închiriată cu o suprafaţă de teren mult mai mare decât cea pe care o primise iniţial", se precizează în comunicat.

Mai mult, arată anchetatorii, la data de 26 aprilie, Opriş ar fi pretins de la acelaşi fermier suma de 25.000 lei, amintindu-i că l-a ajutat la momentul efectuării, în cursul anului 2015, a unui control pe teren. Totodată, inculpatul i-a spus martorului că-l va ajuta în continuare cu soluţionarea cererilor pe care acesta le va depune la APIA Hunedoara. "În data de 4 mai 2017, în contextul menţionat mai sus, inculpatul a primit de la martorul respectiv, prin intermediul inculpatei Anghel Anca, suma de 25.000 lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", se menţionează în comunicat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Hunedoara, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.