Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Pentagonului, informație care dă fiori Occidentului: 'Rusia îşi modernizează şi îşi extinde arsenalul nuclear!'

AP
lloyd austin

Rusia îşi extinde şi îşi modernizează arsenalul nuclear, a afirmat vineri seară secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, denunţând sugestiile preşedintelui rus, Vladimir Putin, privind utilizarea armelor nucleare, informează Mediafax.

"Rusia şi modernizează şi îşi extinde arsenalul nuclear", a declarat Lloyd Austin, potrivit agenţiei Reuters, la o ceremonie organizată la sediul Comandamentului Strategic american, care administrează arsenalul atomic al SUA. "Kremlinul continuă războiul crud şi neprovocat, lansat în mod unilateral, împotriva Ucrainei. Toată lumea l-a auzit pe Vladimir Putin lansând ameninţări nucleare profund iresponsabile", a subliniat Lloyd Austin.

Vladimir Putin a reluat vineri ameninţările cu utilizarea armelor nucleare, avertizând că orice stat care ar ataca Rusia ar fi distrus. Liderul de la Kremlin a reafirmat că legislaţia rusă nu prevede lansarea unui atac nuclear preventiv, subliniind că Rusia poate doar să riposteze la un atac nuclear. În septembrie, Putin afirma că nu va ezita să recurgă la arme nucleare pentru a apăra Rusia. Însă Moscova susţine că Occidentul a interpretat greşit afirmaţiile liderilor ruşi.

La sfârşitul lunii noiembrie, Rusia a anulat participarea la o reuniune pentru discuţii despre reluarea inspecţiilor reciproce la capabilităţile nucleare, în cadrul Noului Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (Noul START).

Vezi si: Dmitri Medvedev: 'Toată lumea se uită și se gândește cum să ia o parte din Rusia. Avem toate tipurile de arme. Sunt suficiente!'

Grupul naţiunilor puternic industralizate (G7) a avertizat Rusia că utilizarea armelor nucleare în Ucraina ar avea "consecinţe severe", iar secretarul de Stat american, Antony Blinken, a afirmat că un astfel de atac ar fi "catastrofal" pentru preşedintele Vladimir Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.