Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful spionajului ucrainean: 'Vladimir Putin o să moară în doi ani. Suferă de mai multe boli grave!'

Tass
Vladimir Putin

Vladimir Putin suferă de mai multe boli 'grave' și mai are mai puțin de doi ani de trăit, precizează șeful serviciului de informații ucrainean. Generalul-maior Kyrylo Budanov a declarat că spionii de la Kiev care s-au infiltrat la Kremlin au făcut aceste afirmații pe baza unor 'informații umane', relatează Dailymail.

Budanov a adăugat: "Putin nu are o viață lungă în fața lui", a relatat USA Today.

Starea de sănătate a lui Putin a fost subiectul unor speculații intense timp de luni de zile, care au escaladat și mai mult după ce a fost fotografiat în timp ce se agăța de o masă în timpul unei întâlniri cu ministrul apărării Serghei Shoigu.

Iar la începutul acestei luni, picioarele președintelui în vârstă de 69 de ani au părut să se îndoaie în timpul unui discurs la Moscova.

Președintele a participat la o ceremonie de premiere la Kremlin când părea nesigur pe picioare.

Putin s-a clătinat înainte și înapoi înainte de discursul său, în timp ce regizorul rus Nikita Mikhalkov primea un premiu.

Aceasta a avut loc la doar câteva zile după ce o persoană din interiorul Kremlinului a afirmat că Putin a fost sfătuit de medici să nu facă apariții publice "lungi", după ce s-a îmbolnăvit în timpul unor discuții recente cu șefii săi militari.

Președintele rus a simțit 'o stare de rău acută, slăbiciune și amețeală', în timp ce se ridica de la birou după o recentă videoconferință cu consilierii și liderii militari, a relatat canalul Telegram General SVR.

Postura proastă a lui Putin, fața și gâtul aparent umflate, au stârnit speculații cu privire la starea de sănătate a liderului, despre care se spune că s-a îmbolnăvit de la invazia din Ucraina.

Liderul de la Kremlin a fost acuzat în aprilie că ar avea nevoie de o operație urgentă de cancer.

Putin ar suferi, de asemenea, de Parkinson și de "simptome schizofrenice", potrivit unor persoane autointitulate "din interiorul Kremlinului".

Aceștia au scris prin intermediul canalului Telegram General SVR: 'Președintele rus Vladimir Putin suferă de oncologie, iar ultimele probleme identificate în timpul [ultimei sale] examinări sunt asociate cu această boală'.

Între timp, Michael Clarke, membru al King's College din Londra, a declarat luna aceasta pentru Sky News: „Pe 7 octombrie va împlini 70 de ani. Se știe că a dat destul de mult pe Botox, eu spun mereu că încearcă să se îmbălsămeze cât mai este în viață - ia mult Botox. Se deplasează cu doctorii, se știe că există o mică echipă de medici care nu sunt niciodată departe și se spune că părăsește ședințele la intervale frecvente pentru a merge să se consulte cu cineva. Bănuiesc că este doar un ipohondru, ca să fiu sincer. Dacă este bolnav sau se îmbolnăvește, ar fi o cale de ieșire pentru ca Rusia să spună că președintele a demisionat și că războiul va fi acum condus de Nikolai Patrușev - care este la fel de urât ca și el.”

Un ofițer FSB a descris, de asemenea, starea președintelui rus ca fiind o „formă severă de cancer cu evoluție rapidă”, în timp ce speculațiile privind faptul că Putin suferă de o formă de boală gravă pe fondul invaziei din Ucraina au luat amploare.

Discuția despre boala în fază terminală a liderului rus a apărut ca parte a unui mesaj secret al agentului rus către fugarul și fostul agent FSB Boris Karpichkov.

Mesajul avertiza că Putin refuză să poarte ochelari de teamă că ar recunoaște o formă de slăbiciune și că acum se ia de subordonații săi cu „furie necontrolată".

De asemenea, alți spioni au făcut aluzie la starea de sănătate precară a omului forte de la Kremlin, avertizând că acesta nu-și poate menține concentrarea pentru perioade lungi de timp fără a lua pauze „pentru tratament”.

Christopher Steele, un fost ofițer de birou al MI6 pentru Rusia, a explicat că Putin era monitorizat în mod constant și însoțit de o echipă de medici, în timp ce zvonurile privind un nou plan de succesiune la Kremlin continuă să circule.

Zvonurile despre starea de sănătate a lui Putin au început cu cel puțin doi ani în urmă, când s-a spus că suferă atât de Parkinson, cât și de cancer, dar au primit o atenție sporită în urma invaziei sale în Ucraina.

Kremlinul nu a comentat cele mai recente acuzații privind starea de sănătate a lui Putin, dar neagă în mod regulat că acesta ar suferi orice fel de dificultăți.

Generalul SVR a scris săptămâna trecută: 'În noaptea de luni 16 mai spre marți 17 mai, președintele rus Vladimir Putin a fost supus unei intervenții chirurgicale. Faptul că Putin ar trebui să fie operat cât mai curând posibil a fost insistat de către medicii săi curanți. Potrivit medicilor implicați în tratamentul președintelui, operația a fost un succes”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.