Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Wagner crede că Rusia ar putea să piardă războiul: 'Dacă nu ne pregătim, va fi prea târziu!'

Ria Novosti
Evgheni Prigojin

Liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, susține că perspectivele războiului din Ucraina sunt „neclare”. Într-un răspuns la o întrebare, Prigojin atrage atenția că forțele rusești mai au „câteva săptămâni la dispoziție pentru a ne pregăti” împotriva forțelor ucrainene.

"Deocamdată, perspectivele sunt neclare. Am spus deja: trebuie să dezumflăm toate bulele de aer pe care le avem în număr mare. Ar trebui să ne concentrăm pe un singur lucru, pe victorie, iar asta înseamnă să ținem linia întâi, să mergem înainte, să uităm de dezacorduri, resentimente și orice altceva. Și atâta timp cât există intrigi, certuri și bețe în roate, atunci acestea stau în calea luptei”, a declarat Prigojin, pe canalul său de Telegram.

Șeful Wagner a lansat și un avertisment.

„Așadar, care vor fi perspectivele și ce trebuie să faci este să te concentrezi și să aștepți loviturile din partea inamicului. Și să fiți gata să respingeți aceste lovituri. Cred că mai avem câteva săptămâni la dispoziție pentru a ne pregăti. Și apoi, dacă nu facem asta, așa cum se spune, va fi prea târziu să bem Borjomi (n.r.: apă)”, a concluzionat șeful Wagner.

Situație încetinită pe front

Potrivit unui raport al Ministerului britanic al Apărării, trupele rusești și mercenarii Wagner „au obținut puncte de sprijin la vest de râul Bahmutka”, care traversează orașul Bahmut, din regiunea Donețk.

Totuși, „în sens mai larg pe linia frontului, Rusia desfășoară unele dintre cele mai scăzute rate de acțiuni ofensive locale care au fost observate cel puțin din ianuarie 2023”, precizează sursa citată.

Acest lucru se datorează probabil faptului că forțele armate rusești și-au epuizat „puterea de luptă” într-o asemenea măsură încât „chiar și acțiunile ofensive locale nu sunt sustenabile în prezent”, notează Ministerul britanic al Apărării.

„În acest moment, există lupte intense în și în jurul Bahmut, iar rușii fac mici avansuri tactice, dar cu costuri mari. În altă parte, linia frontului rămâne relativ statică, cu schimburi semnificative de focuri de artilerie, dar fără câștiguri semnificative în manevre de nicio parte”, se mai arată în evaluarea publicată de Londra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.