Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şefa CDU din Germania, Annegret Kramp-Karrenbauer, îl susține pe Manfred Weber la președinția Comisiei Europene

Inquam Photos/ Octav Ganea
Manfred Weber

Şefa Uniunii Creştin Democrate (CDU) din Germania, Annegret Kramp-Karrenbauer, a declarat că partidul ei „îl va susţine pe Manfred Weber” pentru a deveni preşedintele Comisiei Europene în ciuda faptului că popularitatea sa este scăzută printre liderii europeni, conform news.ro.

În urma summit-ului Consiliului European de săptămâna trecută la care liderii UE nu au putut ajunge la un acord privind cine va fi viitorul preşedinte al Comisiei Europene, un nou summit va avea loc pe 30 iunie. Liderii se află sub presiune pentru a ajunge la un acord privind funcţiile cheie ale instituţiilor UE înainte să aibă loc prima sesiune a noului Parlament European pe 2 iulie.

Citește și: Anunț important al Vioricăi Dăncilă! Ce se va întâmpla cu Mugur Isărescu .

„CDU îl susţine în continuare pe Manfred Weber”, a declarat Kramp-Karrenbauer pentru Der Spiegel, făcând apel la socialişti şi liberali să îşi reconsidere poziţia după ce aceştia au anunţat că nu îl vor susţine pe Weber.

Sistemul Spitzenkandidat („candidatul principal”) reprezintă un pas „către o Europa mai democrată. Parlamentul European şi grupările parlamentare trebuie să analizeze cu atenţie dacă ar trebui să renunţe la acest progres”, a afirmat Kramp-Karrenbauer.

Unul dintre principalii critici ai sistemului este preşedintele francez Emmanuel Macron, care a declarat că Weber nu are suficientă „experienţă” şi „credibilitate”.

Citește și: Scandal uriaș! Apare numele fratelui Laurei Codruța Kovesi

Kramp-Karrenbauer a declarat că a cerut să vorbească cu Macron despre „listele transfrontaliere pentru viitor”, făcând referire la crearea unei noi clase de europarlamentari care să reprezinte o singură circumscripţie electorală pentru toată UE, propunere prezentată de Macron Parlamentului European, însă respinsă de europarlamentari.

Totuşi, Kramp-Karrenbauer a declarat că „fără candidaţi principali, listele transfrontaliere nu au sens”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.