Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şefa Comisiei ONU pentru Drepturile Omului evidenţiază amploarea efectelor războiului asupra civililor ucraineni

agerpres.ro
bombardament razboi ucraina

Şefa Comisiei ONU pentru Drepturile Omului, Matilda Bogner, a declarat miercuri la Kiev că Rusia duce războiul din Ucraina încălcând legislaţia internaţională, iar "civilii continuă să resimtă cel mai puternic ostilităţile", informează dpa.

Oficiul ONU pentru Drepturile Omului a evidenţiat o serie lungă de abuzuri şi posibile crime de război comise de forţele ruse în Ucraina de la începutul invaziei, în 24 februarie.

Bogner a menţionat în special atacul de la începutul lui aprilie asupra gării din Kramatorsk, al cărui bilanţ a fost de 60 de morţi şi 111 răniţi.

Artileria grea şi aviaţia Rusiei bombardează zone dens populate, iar în unele locuri s-a folosit de mai multe ori muniţie cu dispersie, a afirmat reprezentanta ONU într-o conferinţă de presă programată simultan cu publicarea raportului Oficiului, potrivit Agerpres.ro.

Documentul a consemnat "motive rezonabile de a crede că atât forţele armate ruse, cât şi grupurile armate afiliate şi, într-o măsură mai mică, forţele armate ucrainene" au utilizat muniţie cu dispersie, care explodează în aer şi lansează mai multe proiectile mai mici.

Observatorii conflictului din Ucraina au înregistrat până acum 202 unităţi medicale şi 272 de instituţii de învăţământ distruse total sau parţial, însă Bogner a afirmat că aceste cifre nu reflectă de fapt toate distrugerile.

Ea a mai arătat că până săptămâna aceasta au fost ucişi sau răniţi peste 10.000 de civili şi că printre morţi se numără sute de copii.

"Subliniez că numerele reale sunt considerabil mai mari", a adăugat ea, afirmând că au murit din cauza războiului peste 4700 de civili.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.