Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şefa diplomaţiei britanice l-a convocat la Foreign Office pe ambasadorul Chinei în Marea Britanie din cauza ecaladării 'agressive' împotriva Taiwanului

IG News
liz truss

Şefa diplomaţiei britanice, Liz Truss, l-a convocat miercuri la Foreign Office pe ambasadorul Chinei în Marea Britanie, Zheng Zeguang, pentru a explica acţiunile Beijingului împotriva Taiwanului după vizita preşedintei Camera Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, relatează Reuters şi AFP.

"Am dat dispoziţie unor oficiali să-l convoace pe ambasadorul chinez pentru a explica acţiunile ţării sale. Am văzut un comportament şi o retorică tot mai agresive din partea Beijingului în ultimele luni, care ameninţă pacea şi stabilitatea în regiune", a precizat Truss într-un comunicat.

"Regatul Unit îndeamnă China să rezolve orice diferend prin mijloace paşnice, fără ameninţarea sau utilizarea forţei sau coerciţiei", a pledat şefa diplomaţiei britanice, potrivit Agerpres.ro.

Vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, a fost percepută de Beijing drept o provocare, SUA angajându-se în trecut să nu aibă nicio relaţie oficială cu teritoriul insular revendicat de China.

Armata comunistă a Beijingului a efectuat în ultimele zile cele mai ample exerciţii militare organizate vreodată în jurul Taiwanului. Aceasta a pus în practică o blocadă de facto a insulei, cu avioane, nave şi tiruri cu rachete balistice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.