Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şefa ÎCCJ caută soluţii alături de Guvern şi Parlament: Judecătorii sunt îngropaţi în dosare. Peste 15.000 de cauze soluţionate într-un an

iccj

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat că numărul dosarelor soluţionate anul trecut a crescut faţă de anul 2019 cu peste 1.100 de dosare, iar stocul de dosare de la finalul lui 2020 a scăzut cu peste 3.000. Cea mai aglomerată secţia a Instanţei Supreme este cea de contencios administrativ şi fiscal.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că anul trecut volumul de activitate a înregistrat o variaţie de sub 2.000 de doare faţă de 2019.

“În anul 2020, volumul de activitate a înregistrat o variaţie de sub 2000 de dosare faţă de anul de referinţă anterior, fiind rulate în total 26.976 de cauze, dar acesta a rămas extrem de ridicat pentru o instanţă de ultim grad de jurisdicţie. Numărul dosarelor soluţionate a crescut faţă de anul 2019 cu peste 1100 de dosare, ajungând la 15.404 dosare, iar stocul de dosare la finalul anului a scăzut cu 3078 de dosare. Datele statistice îndreptăţesc un optimism moderat în ceea ce priveşte operativitatea, diminuarea duratei de soluţionare a cauzelor şi numărul redactărilor restante, în special la nivelul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal, care este cea mai aglomerată secţie a instanţei supreme”, se arată în comunicatul ÎCCJ.

Sursa citată menţionează că în acest an trebuie să se acţioneze pentru rezolvarea sau ameliorarea acestor probleme cauzate de supraîncărcare.

“Cel din urmă indicator rămâne în continuare la un nivel ridicat, fiind necesar ca în cursul anului 2021 să se acţioneze concertat pentru rezolvarea sau ameliorarea acestor probleme, cauzate de supraîncărcare şi devenite cronice.

În acest sens, preşedintele Înaltei Curţi a invitat la dialog reprezentanţii tuturor puterilor statului cu atribuţii în ceea ce priveşte serviciul public al justiţiei.

Pentru anul 2021, instanţa supremă are ca prioritate deschiderea faţă de cetăţenii implicaţi în procedurile judiciare şi faţă de nevoile concrete ale acestora, prin continuarea demersurilor de modernizare, digitalizare şi eficientizare a activităţii sale”, se mai arată în comunicatul ÎCCJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.