Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şefa NHS: 'Pregătiţi-vă pentru dozele booster în fiecare iarnă!'

M. C.
healthbusinessuk.net
Amanda Pritchard

Amanda Pritchard a spus că NHS (Serviciul Naţional de Sănătate) pune deja în aplicare planuri în cazul în care i se va cere să livreze o campanie anuală de vaccinare, transmite Daily Mail, relatează Blacknews.ro.

NHS se pregătește pentru conceptul de lansare anuală a vaccinului de rapel Covid, a declarat șeful serviciului de sănătate din Anglia.

Amanda Pritchard a spus că NHS pune deja în aplicare planuri în cazul în care i se va cere să livreze o campanie anuală de vaccinuri – similar cu programul anual de vaccin împotriva gripei de iarnă.

JCVI a recomandat ca programul de administrare a dozelor booster să fie extins pentru a include toți adulții cu vârsta de 40 de ani și peste, precum și de a face noi recomandări pentru două vaccinuri pentru tinerii de 16 și 17 ani.

Într-un discurs la conferința anuală a furnizorilor NHS, Pritchard a spus: „Am avut ieri cel mai recent sfat de la JCVI cu privire la extinderea (rapelurilor) la persoanele de peste 40 de ani, precum și a administrării a doua doze tinerilor de 16 și 17 ani , și cred că ne putem aștepta la noi extinderi în viitor. Ne gândim deja la cum putem face vaccinuri de rapel anual, dacă sunt necesare.”

Pritchard a îndemnat oamenii să accepte invitațiile de vaccinare „cât mai curând posibil” atunci când sunt sunați, subliniind că o treime dintre oameni au nevoie de între două și cinci săptămâni pentru a se prezenta și a rezerva după ce sunt contactați cu privire la un rapel.

Între timp, Departamentul pentru Sănătate și Asistență Socială a spus că până acum au fost administrate 13 milioane de doze booster în Marea Britanie, inclusiv mai mult de 1 milion în ultimele trei zile.

Profesorul Mike Tildesley, membru al grupului Scientific Pandemic Influenza Modeling (Spi-M), a spus că vaccinările repetate ar putea fi oferite „pentru anii următori” pentru a menține Covid-19 la distanță.

Cazurile zilnice de Covid cresc pentru a șasea zi la rând, iar premierul britanic avertizează că „încă n-am ieşit la liman”.

Numărul zilnic de cazuri de coronavirus din Marea Britanie a continuat să crească, iar internările în spitale urmează acest tipar – așa cum a avertizat Boris Johnson „încă n-am ieşit la liman”.

Au existat 37.243 de noi infecții în toată țara în ultimele 24 de ore, potrivit Departamentului de Sănătate, care a marcat o creștere cu 12,5% față de cifra de săptămâna trecută.

Cazurile zilnice au crescut de la săptămână la săptămână timp de șase zile la rând, cea mai recentă creștere care se crede că a fost cauzată de redeshiderea școlilor care s-au întors de la jumătatea trimestrului de la începutul lunii.

Decesele – care sunt un indicator întârziat – au continuat să scadă, cele 214 victime înregistrate astăzi în scădere cu 18% față de bilanțul de marțea trecută.

Dar internările în spital, care rămân, de asemenea, în urma infecțiilor, au început să crească după mai bine de o săptămână de scădere. Au fost 869 pe 11 noiembrie, în creștere cu 1 la sută într-o săptămână.

Chiar dacă din punct de vedere tehnic decesele cauzate de Covid au scăzut timp de două zile la rând, datele oficiale arată că au revenit la nivelurile văzute ultima dată în martie.

Boris Johnson a rezistat până acum presiunii de a recurge la Planul B, sperând că lansarea rapelului va opri NHS să cedeze la presiunea „nesustenabilă” în această iarnă, fără a fi nevoie de măști și pașapoarte pentru vaccin.

Ieri, premierul a recunoscut că lockdownul de Crăciun nu a fost complet dezactivat, făcând o cerere disperată pentru britanici să-și primească dozele booster și avertizând că „nori de furtună” de infecție se adună peste Europa.

Amanda Pritchard, directorul executiv al NHS Anglia, a avertizat că serviciul de sănătate se va confrunta cu o „iarnă ca niciuna alta” în acest an, din cauza Covid, a lipsei de personal și a cererii fără precedent.

Între timp, BoJo și-a repetat astăzi amenințarea de a trebui să ia măsuri mai dure în această iarnă, în timp ce a spus cabinetului său că țara „nu este încă ieşită la liman” în lupta împotriva virusului. El a declarat pentru Sky News: „Pe termen lung, este posibil ca Covid să devină endemic și probabil va trebui să-l gestionăm cu campanii repetate de vaccinare în anii următori”.

Numărul de pacienți cu Covid-19 care necesită îngrijire în spitale „se îndreaptă în direcția corectă”, a spus Pritchard, adăugând: „Deși există încă mii de pacienți foarte bolnavi în spitalele noastre care primesc îngrijiri de specialitate – ieri, 6.864”.

Pritchard a spus că NHS se confruntă cu o „iarnă ca niciuna alta”, dar vaccinurile „previn o situație mult mai proastă, dozele booster contribuind la combaterea scăderii imunității”.

Dar treaba programului de vaccinare „nu era încă făcută”.

„Mesajul nostru trebuie să fie în continuare: vă rugăm să veniți cât mai curând posibil când este rândul vostru”, a adăugat ea.

Ea i-a încurajat pe liderii NHS să-și dubleze eforturile pentru a încuraja personalul care ezită să-și facă vaccinul anti-Covid-19.

„Acelor colegi care încă nu au acceptat această ofertă, i-aș îndemna să facă acest lucru cât mai curând posibil, pentru a se proteja pe ei, familiile și pacienții lor”, a spus ea.

„Și pentru voi, în calitate de lideri – în special lideri clinici – este esențial să ne dublăm eforturile pentru a-i sprijini pe cei dintre colegii noștri care nu sunt scutiți din punct de vedere medical și care încă se îndoiesc dacă să își primească primul vaccin anti-Covid. Nu doar din cauza intenției stabilite de Guvern săptămâna trecută, ci pentru că noi credem că este lucrul corect de făcut, pentru că ne pasă de ei și de pacienții noștri, dorim ca ei să fie cât mai în siguranță posibil și, sincer, avem nevoie de fiecare membru alpersonalului NHS să fie acolo pentru pacienți."

Pritchard a subliniat, de asemenea, modul în care expresia „necesitatea este mama inovației” s-a dovedit adevărată în timpul pandemiei.

Ea a spus că o platformă națională de consultare video pentru serviciile spitalicești a înregistrat o „extindere uriașă a persoanelor care aleg această opțiune”, ceea ce a condus la o reducere cu 2,1 milioane de ore a timpului de așteptare pentru pacienți.

Dar ea a spus că, pe măsură ce tehnologia evoluează, NHS trebuie „să fie mereu atent la excluderea digitală și la alfabetizare” și să se asigure că există „rute non-digitale disponibile, care sunt la fel de bune, pentru cei care le doresc și au nevoie de ele”.

Totul vine în momentul în care guvernul a spus că încă 214 de persoane au murit în 28 de zile de la testarea pozitivă la Covid până marți, ceea ce duce la 143.159 nuărul total de decese în Regatul Unit.

Cifre separate publicate de Oficiul Național pentru Statistică arată că până acum s-au înregistrat 168.000 de decese în UK, unde Covid-19 a fost menționat pe certificatul de deces.

Începând cu ora 9 dimineața, marți, au mai existat 37.243 de cazuri de Covid-19 confirmate în laborator în Regatul Unit, a anunţat guvernul britanic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.