Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șefii AUR pârăsc Guvernul Cîțu la Comisia Europeană

Co-președinții AUR George Simion și Claudiu Târziu au acuzat Guvernul Cîțu de lipsă totală de transparență într-o scrisoare adresată președintelui Comisiei Europene pe tema PNRR.

"AUR solicită demisia urgentă a Guvernului, unic responsabil cu elaborarea PNRR (...). Indicaţiile din evaluarea Comisiei Europene, care a returnat încă o dată PNRR depus de Guvernul României, constituie o dovadă incontestabilă a incompetenţei şi imposturii cabinetului condus de Florin Cîţu, fapt care poate afecta iremediabil procesul redresării economico-sociale a României în urma pandemiei de COVID-19", precizează AUR, vineri, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, printr-o scrisoare deschisă semnată de copreşedinţii AUR, deputatul George Simion şi senatorul Claudiu Târziu, adresată Comisiei Europene, Alianţa pentru Unirea Românilor a semnalat preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, faptul că "lipsa totală de transparenţă a Guvernului şi de colaborare cu Parlamentul în ceea ce priveşte PNRR încalcă nu doar statul de drept, dar şi principiul separaţiei puterilor în stat, esenţial în orice democraţie funcţională.

În comunicat se mai afirmă că situaţia creată reconfirmă încă o dată "lipsa totală" a unui consens transpartinic naţional, "cerut în mod explicit" de Comisia Europeană, în condiţiile în care Guvernul "a refuzat să supună PNRR unei dezbateri reale pentru a fi votat în Parlamentul României de către toţi actorii politici ai forului legislativ suprem al ţării".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.