Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful apărării sud-coreene va efectua o vizită la Washington pentru discuţii cu Mattis

www.americasfreedomfighters.com
Jim Mattis

Ministrul apărării sud-coreean, Song Young-moo, intenţionează să efectueze o vizită la Washington spre sfârşitul acestei luni pentru discuţii cu omologul său american Jim Mattis, a anunţat vineri Ministerul Apărării de la Seul, relatează agenţia Xinhua. Song are programată vizita în Statele Unite între 29 august şi 2 septembrie, iar întâlnirea bilaterală cu şeful Pentagonului - pe 30 august, conform Agerpres.

Reuniunea bilaterală va avea loc la cererea Coreii de Sud pentru a discuta contramăsurile împotriva ameninţărilor cu rachete şi nucleare tot mai mari din partea Coreii de Nord, potrivit agenţiei de presă Yonhap. Unul dintre subiectele pe agenda întâlnirii ar putea fi transferul controlului operaţional al trupelor sud-coreene de la Washington către Seul, revizuirea orientării privind dezvoltarea rachetelor între SUA şi Coreea de Sud şi desfăşurarea sistemului de apărare antirachetă THAAD, potrivit Yonhap.

Un oficial al Ministerului Apărării a fost citat spunând că nimic nu a fost decis încă pe agenda dialogului. Tensiunile s-au mai aplanat în Peninsula Coreea în contextul în care Phenianul şi Washingtonul au oprit războiul declaraţiilor după testele Coreii de Nord cu o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) în iulie. Ca răspuns la provocările prin lansarea de rachete ale Coreii de Nord, Coreea de Sud a cerut Statelor Unite să amendeze orientarea bilaterală de dezvoltare a rachetelor pentru a mări raza de acţiune şi focosul rachetelor balistice sud-coreene.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a ordonat de asemenea desfăşurarea suplimentară a încă patru lansatoare THAAD la complexul THAAD din sud-estul Coreii de Sud. Aceasta a declanşat o opoziţie puternică din partea activiştilor pentru pace şi a localnicilor, care şi-au continuat mitingurile la lumina lumânărilor în fiecare noapte de la anunţarea deciziei de desfăşurare în luna iulie a anului trecut. Ţările vecine, inclusiv China şi Rusia, s-au opus puternic desfăşurării THAAD în Coreea de Sud, declarând că afectează echilibrul strategic în regiune şi interesele de securitate ale celor două ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.