Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful armatei din Lesotho a fost ucis cu focuri de armă de către soldaţi într-o cazarmă

Lesotho

Şeful Statului Major al armatei din Leshoto, generalul Khoantle Motsomotso, a fost ucis marţi într-un schimb de focuri de armă într-o cazarmă din micul regat enclavă din Africa australă, unde armata exercită o puternică influenţă asupra vieţii politice, relatează AFP şi Reuters. ''Comandantul (forţelor armate) a fost declarat mort'' ca urmare a incidentului, a declarat pentru AFP un responsabil militar sub acoperirea anonimatului, precizând că alţi doi ofiţeri superiori, colonelul Tefo Hashatsi şi generalul Bulane Sechele, au fost şi ei ucişi. Cei doi militari ''au încercat să intre cu forţa în biroul şefului Statului Major şi a avut loc un schimb de focuri între un complice al lor, care a reuşit să fugă, şi gărzile de corp ale comandantului'', a precizat sursa.

Potrivit DPA, care îl citează pe purtătorul de cuvânt Ramanka Mokaloba, generalul Khoantle Motsomotso a fost împuşcat în locuinţa sa de către un grup de soldaţi care fuseseră recent concediaţi. Un soldat a fost ucis în cursul atacului şi altul rănit. Forţe puternic înarmate au fost văzute patrulând marţi după-amiază în capitala ţării, Maseru. Conform media locale, citate de către DPA, premierul regatului, Thomas Thabane, a plecat după incident în Africa de Sud, ţară al cărei teritoriu înconjoară complet Lesotho, conform Agerpres.

Thomas Thabane (78 de ani) a revenit în iunie la putere, după ce a fost constrâns să stea trei ani în exil în Africa de Sud, ca urmare a unei lovituri de stat eşuate a armatei, foarte influentă în Lesotho. Micul regat are o istorie îndelungată de instabilitate, marcată de lovituri de stat militare, în 1986 şi 1991, şi de tentative de lovitură de stat, cum a fost cea din 2014. Confruntată cu o rată ridicată a şomajului, cu o epidemie de SIDA ce afectează 23 % din populaţia sa de două milioane de locuitori şi cu o lipsă acută de servicii publice, Lesotho este una dintre ţările cele mai sărace din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.