Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful cancelariei lui Orban - Programul Prima casă este în vizorul ministerului Finanţelor - Nu vrem să încurajăm natura populistă a unor programe

Guvern
ionel danca

Şeful Cancelariei premierului Ludovic Orban, Ionel Dancă, vorbeşte despre continuitate programului social Prima Casă şi spune că acesta este sub lupa ministerului de resort pentru a se verifica oportunitatea continuării sale.

"Ministerul Finanțelor Publice, prin colegul meu Florin Cîţu face o analiză amănunțită pentru a vedea în ce măsură răspunde nevoilor actuale ale cetățenilor, a pieței imobiliare. E în derulare aceasta analiză la minister.

Evident că vorbim despre modul în care acest program poate corespunde cu adevărat nevoilor reale ale cetăţenilor ce vor sa acceseze un credit pentru prima casă și vom sprijini aceste inițiative în măsura în care cetățenii pot dovedi o rata de economisire suficientă.

Nu dorim sa încurajăm termene pe termen lung faţă de persoane care nu pot achita ratele și astfel să ajungem la situaţii în care oamenii nu mai pot plăti ratele pentru care s-au angajat. Nu vrem să încurajăm programe de natură populistă", a explicat Dancă la DIGI24..

Întrebat dacă programul Prima Casă e un program populist Dancă a explicat: "Spun că au fost multe măsuri în programele anterioare care au pus pe seama cetăţenilor un cadou otrăvit. Oamenii au contractat pe termen lung fără a avea siguranța că vor avea și veniturile sigure pentru achitarea lor".

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.