Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful clinicii unde este internat Oprescu, detalii despre starea primarului

oprescu

Profesor doctor Mircea Cinteză, şeful clinii Cardiologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti afirmă că Sorin Oprescu rămâne internat şi este urmărit la SUUB, medicii specialişi urmând să decidă dacă va fi supus unei coronarografii, la începutul săptămânii viitoare.

"Nu ştiu ce investigaţii s-au făcut, dar potrivit procedurilor, se începe cu investigaţii neinvazive: EKG, investigaţii imagistice, analize, pentru a vedea dacă există semne de leziuni musculare ale inimii şi stabilirea valorilor zahărului in sânge", a explicat profesor doctor Mircea Cinteză, şeful clinicii Cardiologie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), pentru Mediafax.

Mircea Cinteză a precizat că în urma acestor investigaţii neinvazive se decide dacă este necesară şi coronarografia. Şeful clinicii Cardiologie a mai declarat că Sorin Oprescu este urmărit permanent şi, din discuţiile pe care le-a avut cu medicul de gardă, a înţeles că se pune problema dacă va face această investigaţie la începutul săptămânii viitoare, explicând că această investigaţie se face atunci când sunt semne că ar exista probleme mai grave, cum ar fi un infarct sau un infarct miocardic.

"El având cele două boli prinicipale, boală cardiovasculară şi diabet, în astfel de situaţii există opinii ale celor specializaţi şi aceşti medici se întâlnesc de facto într-o comisie pentru a analiza situaţia fiecărui pacient", a mai adăugat profesorul doctor Mircea Cineză, potrivit sursei citate.

Şeful clinicii Cardiologie a precizat că în urma invesigaţiilor echipa de medici va decide dacă în cazul lui Sorin Oprescu problemele pot fi rezolvate cu tratament, printr-o intervenţie de lărgire a arterei sau printr-o operaţie pe cord. Pe durata investigaţiilor medicale primarul suspendat al Capitalei va fi sub escortă.

Sorin Oprescu a fost adus sâmbătă, în jurul orei 16.00, cu o dubă a poliţiei din Arestul Central al Capitalei la Spitalul Universitar de Urgenţă, la intrarea în unitatea medicală fiind însoţit de doi agenţi. Primarul suspendat al Capitalei a fost, în perioada 1994- aprilie 2006, director al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Vezi şi: Sorin Oprescu internat la Spitalul Universitar

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.