Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Comisiei SRI, dezvăluire explozivă despre arhiva SIPA

tutuianu-politicabroastei.ro

Adrian Ţuţuianu, preşedintele Comisiei parlamentare de control a activităţii SRI, face o dezvăluire importantă în plin scandal generat de jurnalistul Dan Andronic, cu privire la copierea ilegală de informaţii din arhiva SIPA. Potrivit lui Ţuţuianu, SRI a comunicat că o regie a Serviciului se ocupa de securitatea accesului la arhiva SIPA, iar sistemul de protecţie a avut în 2007 o defecţiune pe perioadă nedeterminată. Practic, în acea perioadă, arhiva SIPA fi putut fi accesată ilegal.

Vezi şi: Şeful Comisiei SRI avertizează: În anii următori vor fi probleme

Vezi și: ORDIN pentru Tudorel Toader: 'Dacă nu DESECRETIZEAZĂ, încrederea mea va fi ZERO'

"În anul 2005, Rasirom (regie autonomă a SRI - n.r.) a avut un contract de instalare a unui subsistem de control al accesului din cadrul sistemului de protecţie fizică a informaţiilor clasificate pentru spaţiile ocupate de Direcţia Generală de Protecţie şi Anticorupţie (succesoarea SIPA - n.r.), integrarea sistemului fiind finalizată în decembrie 2005. În luna februarie 2007, Rasirom a semnat un contract de mentenanţă cu ANP, ce avea ca obiect mentenanţa sistemului prin asigurarea de revizii semestriale. Deoarece în primul semestru al anului 2007 nu a fost efectuată nicio inspecţie, Rasirom a fost solicitat în luna septembrie, pentru remedierea unor defecţiuni constatate de beneficiar la sistem, însă fără a rezulta data la care acestea apăruseră", a declarat Ţuţuianu.

Vezi şi: Fiul lui Donald Trump a ajuns în România

Şeful Comisiei SRI a mai adăugat că în anul 2012, Ministerul Justiţiei a solicitat SRI un spaţiu pentru această arhivă. SRI a comunicat că nu deţine un spaţiu corespunzător pentru a prelua această arhivă.

Jurnalistul Dan Andronic susţine, într-un articol publicat pe evz.ro, că arhiva SIPA ar fi fost copiată în timp ce era inventariată de comisia desemnată de Monica Macovei, comisie formată din judecătorul Cristi Danileţ şi procurorul DNA Paul Dumitriu. Informaţiile au fost negate atât de Monica Macovei, cât şi de Cristi Danileţ, acesta din urmă sesizând Parchetul General. Pe lângă Liviu Dragnea, președintele CSM și președintele ÎCCJ au susținut, marți dimineață, că este nevoie de desecretizarea arhivei SIPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.