Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful DIICOT - "Este regretabil că poziția şi lipsa de pregătire juridică a familiei Melencu este folosită de alte persoane cu alte interese"

felix banila

Procurorul şef al DIICOT, Felix Bănilă, spune că este regretabil faptul că presupuse persoane interesate se folosesc de lipsa de cunoştinţe juridice a familiei Melencu, situaţie ce conduce la măsuri precum cea de vineri.

"Asigur că atât personal cât şi prin intermediul poliţiei dar şi cel al avocatului am explicat necesitatea recoltării probelor constant lovindu-ne de acest refuz. Vreau să asigur că procurorii DIICOT nu plantează probe, nu se ocupă cu aşa ceva. Este absurd că procurorii DIICOT ar face aşa ceva", spune Bănilă.

"Este regretabil că poziţia şi lipsa de pregătire juridică este folosită de alte persoane cu alte interese", a mai spus magistratul, cu referire la membri familiei Melencu.

"Pot confirma că în mai multe rânduri domnul avocat a venit la DIICOT fără a fi chemat. Pot confirma că a semnat un document prin care confirmă că a finalizat studierea dosarului de urmărire penală.

Joi avocatul a fost în sediul DIICOT şi a primit un avertisment privind adoptarea unei anumite conduite ce poate conduce la obstrucţionarea justiţiei. Asta nu reprezintă o ameninţare ci punerea în vedere a unor situaţii şi avertizarea sa asupra consecinţelor acestei conduite.

Vă asigur că ai mei colegi au încercat să explice de ce este necesară această probă. Atât direct lor cât şi prin avocat şi prin poliţie. Aceste explicaţii despre procedee tehnice pot fi oferite doar de un specialist de medicină legală, acesta având activitatea doar în institut", a mai explicat şeful DIICOT la RTV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.