Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei americane va prezida la ONU o reuniune privind Coreea de Nord

Time
Rex Tillerson

Secretarul de Stat american, Rex Tillerson, se va deplasa pentru prima dată la ONU la sfârşitul lunii aprilie şi va prezida cu această ocazie o reuniune a Consiliului de Securitate privind Coreea de Nord, a anunţat luni ambasadoarea americană la Naţiunile Unite, transmite AFP.

El va conduce, pe 28 aprilie, o reuniune despre neproliferare şi Coreea de Nord, care va avea loc "la momentul oportun" după summitul Statele Unite-China, care începe joi seara, a precizat jurnaliştilor Nikky Haley.

Citește și: Au apărut NOI detalii despre atentatul din Rusia: Cum a fost transportat dispozitivul explozibil

Statele Unite prezidează în aprilie Consiliul de Securitate, dând ocazia noii administraţii a preşedintelui republican Donald Trump să-şi expună priorităţile în materie de politică externă.

Donald Trump urmează să-l primească vineri, la reşedinţa sa Mar-a-Lago din Florida, pe preşedintele chinez Xi Jinping, iar Coreea de Nord ar urma să figureze printre principalele subiecte de discuţie.

Odată cu prezenţa la sediul ONU, şeful diplomaţiei americane ar putea de asemenea să aibă o întâlnire cu secretarul general al organizaţiei, Antonio Guterres, care este îngrijorat de o eventuală reducere a finanţării americane pentru Naţiunile Unite, anunță Agerpres.

Un purtător de cuvânt al ONU a precizat că discuţiile erau în curs pentru organizarea aceste întâlniri dar că nimic nu a fost încă fixat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.