Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei din Qatar a discutat cu responsabili iranieni la Teheran

Al-Arabya
Qatar

Şeful diplomaţiei din Qatar, şeicul Mohammad bin Abdelrahman Al-Thani, a avut întrevederi duminică cu înalţi responsabili iranieni cu ocazia unei vizite inopinate la Teheran, după cea întreprinsă cu câteva zile mai devreme la Washington, a transmis agenţia oficială IRNA, potrivit France Presse.

Şeicul, care este şi vicepremier, s-a întâlnit cu preşedintele ales al Iranului, Ebrahim Raisi, în discuţie fiind relaţiile bilaterale dintre ţările lor, a informat IRNA.

'Teheranul acordă o importanţă deosebită relaţiilor cu Doha', a declarat Raissi, menţionând că prioritatea administraţiei sale vor fi, în materie de politică, externă, relaţiile cu vecinii.

'Fiţi sigur că Iranul doreşte binele vecinilor săi', a subliniat viitorul preşedinte iranian, care îşi va prelua atribuţiile la începutul lui august.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la Teheran, şeful diplomaţiei din Qatar a discutat puţin mai devreme în cursul zilei cu omologul său iranian Mohammad Javad Zarif despre 'cele mai recente evoluţii bilaterale şi chestiuni regionale şi internaţionale'.

Şeicul Mohammad bin Abdelrahman Al-Thani a subliniat, de asemenea, 'necesitatea unui dialog deschis şi transparent între ţările din Consiliului de Cooperare la Golfului (CCG) şi Iran, pentru a se ajunge la stabilitate în regiune'.

Vizita sa în Iran a avut loc după întrevederea de joi de la Washington cu secretarul de stat Antony Blinken.

Teheranul şi marile puteri au început în aprilie discuţii la Viena pentru salvarea acordului nuclear încheiat în 2015 şi din care Statele Unite s-au retras trei ani mai târziu.

Iranul a confirmat că negocierile, suspendate în prezent, nu vor fi reluate înainte de preluarea mandatului de preşedinte de către ultraconservatorul Raisi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.