Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei germane îl acuză indirect pe Donald Trump pentru atacul de la Capitoliu: 'Cei care instigă poartă răspunderea'

europarl.europa.eu
Heiko Maas

Ministrul afacerilor externe al Germaniei, Heiko Maas, a îndemnat joi SUA să-i tragă la răspundere pe cei care au incitat la asaltul de săptămâna trecută asupra Capitoliului, acuzându-l indirect la preşedintele în exerciţiu Donald Trump, informează dpa, potrivit AGERPRES.

Luând cuvântul în cadrul unor dezbateri parlamentare la Berlin, Maas i-a îndemnat pe democraţi să strângă rândurile în faţa duşmanilor democraţiei.

"Această strângere a rândurilor începe cu tragerea la răspundere a celor responsabili pentru astfel de escaladări. Aceasta îi include pe protestatarii violenţi şi îi include de asemenea pe instigatorii lor", a declarat şeful diplomaţiei germane. "Cei care instigă poartă răspunderea", a adăugat el.

Camera Reprezentanţilor din SUA a votat, miercuri, în favoarea punerii sub acuzare a lui Donald Trump pentru incitare la asaltul sângeros de săptămâna trecută asupra Capitoliului. Astfel, Donald Trump a devenit primul preşedinte din istoria SUA pus de două ori sub acuzare.

Citește și: Se poate 'sări' rândul la vaccinare: o dovedește un primar din România. Felix Borcean s-a vaccinat împotriva COVID-19

Maas a spus că nu are dreptul că emită judecăţi asupra acestui impeachment, dar că "în definitiv aceasta nu este nimic altceva decât expresia necesităţii ca America să nu lase fără consecinţe prejudiciul adus instituţiilor sale democratice".

Camera Reprezentanţilor, unde majoritatea este deţinută de democraţi, l-a acuzat pe Trump de incitare la insurecţie după ce un grup de susţinători ai săi, stârniţi de acuzaţiile lui false privind fraudarea alegerilor, a luat cu asalt Congresul şi a întrerupt temporar sesiunea comună menită să certifice victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale din noiembrie anul trecut.

Donald Trump continuă să nu-şi asume nicio responsabilitate pentru rolul său în asaltul asupra Capitoliului, soldat cu cinci morţi.

Trump se confruntă acum cu un proces de impeachment în Senat, cu doar şapte zile înainte ca el să plece de la Casa Albă şi democratul Joe Biden să fie învestit preşedinte al SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.