Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei germane salută încetarea focului între Israel şi Hamas: 'Este acum timpul să fie atacate cauzele profunde ale conflictului'

digi24.ro
Germania

Şeful diplomaţiei germane, Heiko Maas, a salutat vineri încetarea focului între Israel şi Hamas, intrată în vigoare în Fâşia Gaza, dar a subliniat faptul că acum trebuie "atacate cauzele profunde" ale conflictului, potrivit AFP.

"Este bine că intervine o încetare a focului" şi "să nu mai fie victime", şi-a exprimat el satisfacţia pe Twitter, la revenirea dintr-o vizită în Israel şi în teritoriile palestiniene, potrivit agerpres.ro.

Ministru în guvernul Angelei Merkel, Heiko Maas a mulţumit Egiptului pentru medierea sa care a dus la încetarea focului.

"Este acum timpul să fie atacate cauzele profunde, să se restabilească încrederea şi să se găsească o soluţie conflictului din Orientul Mijlociu", a conchis ministrul german.

Calmul a revenit vineri dimineaţa în Fâşia Gaza şi în Israel după intrarea în vigoare a unei încetări a focului care a pus capăt celor 11 zile de ostilităţi sângeroase.

Încă de la debutul aplicării armistiţiului, la ora locală vineri 02:00 (joi 23:00 GMT), mii de palestinieni au sărbătorit pe străzile din Gaza sfârşitul bombardamentelor israeliene. Manifestaţiile de bucurie s-au extins de asemenea în oraşe din Cisiordania şi în Ierusalimul de Est.

Armistiţiul a fost mediat de Egipt, putere regională care are relaţii şi cu Israelul şi cu Hamas, mişcare considerată "teroristă" de statul israelian, Uniunea Europeană şi SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.