Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei germane se aşteaptă la vremuri mai dificile cu Trump la Casa Albă

Ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, a afirmat miercuri că se aşteaptă la vremuri ''mai dificile'' pe plan internaţional odată cu sosirea lui Donald Trump la Casa Albă, relatează AFP.

''Nimic nu va mai fi simplu, multe lucruri vor deveni mai dificile'', a declarat Steinmeier presei la Berlin, spunând că se aşteaptă îndeosebi ca ''SUA să ia mai des singure decizii'' privind chestiunile internaţionale, fără să se concerteze cu partenerii lor europeni.

''În timpul campaniei electorale, Donald Trump a făcut declaraţii critice nu numai împotriva Europei, ci şi împotriva Germaniei'', a adăugat Steinmeier, referindu-se la sprijinul noului preşedinte american faţă de partizanii Brexitului şi faţă de criticile exprimate împotriva politicii cancelarului Angela Merkel de deschidere faţă de migranţi.

Scenariu ŞOC. Cum ar putea fi primele 100 de zile ale lui Trump la Casa Albă/ VIDEO

''Cred că trebuie să ne aşteptăm ca politica externă americană să devină într-un timp apropiat mai puţin previzibilă'', a adăugat responsabilul social-democrat, făcând apel de a nu sacrifica ''relaţia transatlantică'', ce reprezintă ''o bază a Occidentului''.

Şeful diplomaţiei germane a estimat că Europa, care se confruntă cu o ascensiune a populismelor şi a extremei drepte, ''trebuie să rămână un bastion al raţiunii'', transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.