Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei germane susţine propunerile lui Macron privind reforma pieţei forţei de muncă în UE

 Sigmar Gabriel

Solicitarea preşedintelui francez Emmanuel Macron de impunere a unor standarde mai stricte în Uniunea Europeană pentru a se reduce exportul de forţă de muncă ieftină dinspre Est spre Vest are susţinerea Berlinului, a declarat miercuri ministrul de externe german Sigmar Gabriel, după o întâlnire avută la Paris cu şeful statului francez, transmite dpa. ''În mod clar sprijinim propunerea făcută de Franţa referitoare la reforma privind lucrătorii detaşaţi în Uniunea Europeană'', a spus Sigmar Gabriel.

Şeful diplomaţiei germane se va adresa în cursul după-amiezii ambasadorilor francezi reuniţi la Paris pentru reuniunea anuală a diplomaţiei franceze. Politica UE care guvernează detaşarea temporară a lucrătorilor în interiorul Uniunii Europene este un subiect delicat mai ales în Franţa, unde rata şomajului este ridicată şi Frontul Naţional (extrema dreaptă) a cerut renunţarea la actualele reguli comunitare în domeniu.

Intenţia lui Macron, susţinută şi de Comisia Europeană, este de a înăspri regulile cu privire la detaşarea pe termen scurt a lucrătorilor, astfel încât nivelul de remunerare a acestor lucrători străini să nu fie inferior salariului primit de cei locali. Conform regulilor actuale, angajatorii sunt obligaţi să le plătească lucrătorilor respectivi doar salariul minim din ţara unde ei sunt detaşaţi, în timp ce asigurările sociale sunt plătite în ţara de origine a acestor lucrători mai degrabă decât în ţara-gazdă.

Statele vest-europene sunt îngrijorate că această situaţie va conduce la un dumping pe piaţa forţei de muncă, prin erodarea propriilor standarde şi salarii, conform Agerpres. Comisia Europeană speră să finalizeze schimbările pe piaţa forţei de muncă în următorii doi ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.