Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei poloneze îi răspunde lui Macron: Polonia nu este izolată pe plan internaţional

EUCham
polonia, EU

Polonia nu se confruntă cu riscul de a fi izolată pe plan internaţional, a declarat vineri ministrul polonez de externe Witold Waszczykowski, care l-a acuzat de asemenea pe preşedintele francez Emmanuel Macron că nu urmăreşte evoluţiile din Europa Centrală, transmite Reuters. Waszczykowski a comentat astfel o afirmaţie anterioară a lui Macron conform căreia guvernul de la Varşovia se izolează de Europa.

"Polonia nu este izolată", a spus Waszczykowski într-o conferinţă de presă comună la Varşovia cu omologii din România, Teodor Meleşcanu, şi Turcia, Mevlut Cavusoglu, precum şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. "Găzduim astăzi o întâlnire importantă. Preşedintele Macron nu urmăreşte cu atenţie ştirile, aşa că nu ştie ce se întâmplă în această parte a Europei. Însă acest lucru se întâmplă uneori", a adăugat şeful diplomaţiei poloneze, conform Agerpres.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se află într-o vizită de două zile în Polonia, unde este desfăşurat un batalion al forţelor aliate condus de SUA. Polonia a decis să se izoleze în Europa şi să meargă împotriva acesteia într-o serie de dosare ale Uniunii Europene, a declarat vineri, la Varna, preşedintele francez Emmanuel Macron, aflat într-o vizită în Bulgaria. La finalul întrevederii cu preşedintele bulgar Rumen Radev, şeful statului francez a subliniat că Polonia nu poate determina direcţia Europei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.