Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei ucrainene, Vadim Pristaiko, susţine că are puţine speranţe cu privire la un viitor summit în 'format Normandia'

http://www.ordineazilei.ro/
Ucraina steag

Şeful diplomaţiei ucrainene, Vadim Pristaiko, a declarat luni că nu a remarcat discuţii în vederea pregătirii summitului promis asupra conflictului armat din estul Ucrainei, adăugând că are prea puţine speranţe pentru un progres semnificativ chiar dacă un astfel de summit va fi organizat, informează Reuters, potrivit AGERPRES.

Liderii rus, ucrainean, francez şi german au avut o întrevedere în decembrie la Paris, în aşa-numitul "format Normandia", pentru a discuta asupra crizei din Ucraina şi au convenit să se întâlnească din nou după circa patru luni pentru a menţine dialogul deschis.

Citește și: Rareș Bogdan face praf clasa politică: ‘Mai mulți nenorociți nu există altundeva. Îi calc în picioare’

"Înainte de întâlnirea care a avut loc în decembrie, pregătirile au început cu o jumătate de an înainte. Acum mai avem doar două luni şi nu văd nimic pregătit. Poate că va fi un proces mult mai rapid ca data trecută şi poate că vom înregistra mult mai multe progrese... Scuze, dar mă îndoiesc", a spus Pristaiko în timpul vizitei sale oficiale în Italia.

Conflictul din estul Ucrainei, care a izbucnit în 2014, a făcut până acum peste 13.000 de morţi, lăsând o bucată considerabilă din teritoriul Ucrainei sub controlul de facto al separatiştilor susţinuţi de Moscova, şi a agravat cea mai gravă ruptură Est-Vest de după Războiul Rece.

Summitul din decembrie nu s-a soldat cu genul de progres pe care l-au sperat unii, precum un acord asupra extinderii zonei de încetare a focului, însă a dus la un acord asupra schimbului de prizonieri.

Pristaiko a salutat schimbul de prizonieri la scară mare care a avut loc la sfârşitul anului trecut, însă a subliniat că au murit mai mulţi oameni în luptele ce au continuat în ianuarie 2020 decât în aceeaşi lună a anului trecut.

Citește și: Violeta Alexandru a mai făcut o ‘execuție’! La ‘ordinul’ său, a fost pusă pe liber (document)

"Nu am reuşit să ducem la capăt armistiţiul... Însă, chiar dacă am reuşit doar un schimb de prizonieri, acesta este un bun pas pentru ucraineni", a spus ministrul de externe al Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.