DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Şeful Enel confirmă angajamentul companiei către o economie la scară umană orientată către combaterea crizei climatice

ENEL
Enel Contor inteligent

Francesco Starace, CEO al Enel, confirmă angajamentul companiei către o economie la scară umană orientată către combaterea crizei climatice, amintind totodată că, de ceva timp, grupul italian a făcut pasul către o economie circulară, bazată pe surse regenerabile, conform News.ro.

Francesco Starace, CEO al Enel, a participat, la Sfânta Mănăstire de Assisi, la prezentarea „Manifestului din Assisi pentru o economie la scară umană orientată către combaterea crizei climatice”, promovat atât de către Starace, cât şi de preşedintele Fundaţiei Symbola, Ermete Realacci, Păzitorul Sfintei Mănăstirii, Părintele Mauro Gambetti şi directorul revistei San Francesco, Părintele Enzo Fortunato.

În cadrul evenimentului, la care au participat premierul italian Giuseppe Conte şi preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, precum şi unii dintre cei mai importaţi executivi din ţară, el a declarat: "De ceva timp, Enel a făcut pasul către o economie circulară, bazată pe surse regenerabile. Rezultatele pe care le-am obţinut în aceşti cinci ani, dublând valoarea companiei şi ajungând la o scară globală, arată că urmărirea cu curaj şi hotărâre a acestui demers este o alegere logică şi raţională şi îi invit pe toţi să facă la fel”.

Manifestul de la Assisi, care are peste 2.000 de semnatari, are ca scop promovarea combaterii schimbărilor climatice cu contribuţia celor mai bune forţe tehnologice, instituţionale, politice, sociale, precum şi culturale şi, mai ales, cu participarea cetăţenilor, pentru construcţia unei lumi mai sigure şi mai civice.

De asemenea, angajamentul Enel este de a continua să crească amprenta regenerabilelor, aşa cum a fost evidenţiat şi în Planul Strategic 2020-2022, care prevede adăugarea a 14,1 GW de capacitate de energie regenerabilă în următoarea perioada pentru a ajunge la aproximativ 60 GW până în 2022. Creşterea capacităţii de regenerabile a EGP se aliniază cu obiectivul grupului Enel de a decarboniza complet mixul de generare a energiei până în 2050, sprijinind realizarea Obiectivelor ONU pentru Dezvoltare Durabilă (ODD 7 - Energie accesibilă şi curată şi ODD 13 - Acţiune climatică).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.