Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Fiscului anunţă jihadul. Principalele ţinte din 2015

anaf

Gelu Ştefan Diaconu, preşedintele ANAF, anunţă o serie de măsuri pentru 2015, în scopul combaterii evaziunii fiscale şi a recuperării prejudiciilor din dosarele de corupţie.

"Prioritatea absolută din punct de vedere al concentrării capacităţii de control o reprezintă contribuabilii mijlocii, mici şi persoanele fizice autorizate din Regionala Bucureşti-Ilfov. Vom utiliza personal din terioriu, personal prin delegare de competenţă. Va fi un desant asupra evaziunii din această zonă", declară şeful Fiscului, într-un interviu pentru capital.ro.

Din cauza capacităţii administrative reduse, ANAF nu reuşeşte să recupereze prejudiciile dispuse de instanţă. "Gradul de recuperare este mic şi măsura care va fi luată, de creare a unei structuri dedicate în cadrul Ministerul Justiţiei, ar fi foarte potrivită", mai spune Diaconu.

Peste 10.000 de verificări au fost făcute, în noiembrie, atât la firme, cât și la persoane fizice, fiind atrase în plus, la buget, peste 1,1 miliarde lei (circa 250 milioane euro).

În primele 11 luni, au fost în total peste 114.000 de controale prin care au fost atrase peste 12,5 miliarde lei (circa 2,8 miliarde euro).

Din 2010 până la jumătatea lui 2014, Fiscul a recuperat sub 10% din prejudiciile decise instanță, iar DNA arată că, în ultimul an, a stabilit 200 milioane euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.