Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful guvernului de uniune naţională din Libia pune sub semnul întrebării intenţiile rivalului său

www.aawsat.com
Fayez al Sarraj, haftar khalifa

Şeful guvernului de uniune naţională din Libia (GNA, recunoscut de ONU), Fayez al-Sarraj, a pus duminică sub semnul întrebării agenda rivalului său, mareşalul Khalifa Haftar, cu doar câteva ore înaintea începerii unei conferinţe internaţionale la Berlin destinată să pună capăt conflictului din ţara din nordul Africii, transmite dpa, citată de Agerpres.

"Experienţa îndelungată ne face să punem sub semnul întrebării intenţiile, seriozitatea şi angajamentul celeilalte părţi, despre care ştie toată lumea că vrea doar puterea cu orice preţ", a declarat al-Serraj, fără a-l numi explicit pe Haftar. "El a refuzat să semneze iniţiativa ruso-turcă, deşi ştia care sunt prevederile acesteia încă înainte de a se deplasa la Moscova", a explicat al-Serraj, fără a detalia.

Conferinţa de la Berlin are loc la câteva zile după discuţii pe tema Libiei desfăşurate la Moscova şi unde nu s-au făcut progrese majore. Haftar a părăsit negocierile de la Moscova fără a semna un acord de încetare a focului propus de Rusia şi Turcia, aminteşte dpa.

Citește și: După ce a descoperit că românii sunt LENEȘI, ministrul Muncii anunță RESETAREA ANOFM: A fost o perioadă de congrese

Al-Serraj a promis să apere Tripoli în cazul în care conferinţa de la Berlin se încheie fără niciun rezultat şi dacă Haftar îşi reia ofensiva asupra capitalei libiene.

"Dacă agresiunea se reia, vom continua să ne apărăm ferm până o vom elimina. Noi nu am atacat pe nimeni", a insistat al-Serraj.

Tulburări politice şi revolte afectează Libia de la înlăturarea de la putere în 2011 şi executarea fostului dictator Moammar Gaddafi.

În prezent, ţara are două administraţii rivale: guvernul de uniune naţională al lui al-Serraj, cu sediul în capitala Tripoli, şi un guvern cu sediul în Tobruk, estul ţării, aliat al mareşalului Haftar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.