Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful guvernului irlandez, Leo Varadkar: Viitorul UE îl reprezintă solidaritatea între ţările mici

Leo Varadkar

Uniunea Europeană devine, pe fondul schimbărilor demografice globale, un bloc de ţări relativ mici care trebuie să 'stea împreună' pentru a-şi menţine poziţia şi valorile, a declarat miercuri premierul irlandez Leo Varadkar, într-un discurs în plenul Parlamentului European, la Strasbourg, informează DPA. Varadkar este primul dintre liderii statelor Uniunii Europene care se adresează Parlamentului European în cadrul unei serii de dezbateri pe care membrii legislativului european le au cu şefii de stat şi de guvern ai ţărilor membre pentru a discuta despre viitorul Europei, conform Agerpres.

''Cred că în Europa viitorului, toate ţările europene şi toate statele membre vor fi state mici - chiar dacă poate ele nu îşi dau seama de asta. Într-un context global, suntem foarte mult acum o uniune de ţări mici'', a spus şeful executivului de la Dublin.

El a adăugat că, deşi mărimea populaţiei nu se traduce în mod obligatoriu prin putere economică sau militară, 'este indubitabil faptul că acestea se mută la nivel global către est şi sud'. ''Aşadar, eu cred că trebuie să stăm împreună dacă vrem să protejăm ceea ce avem şi să continuăm să ne exportăm valorile şi mentalitatea'', a accentuat Leo Varadkar.

În contextul ieşirii Marii Britanii din UE, el a mulţumit eurodeputaţilor şi celorlalte state membre ale UE pentru solidaritatea manifestată faţă de Irlanda care, fiind singura ţară ce are frontieră terestră cu Marea Britanie, va fi în mod special afectată de Brexit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.