Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Jandarmeriei, Sebastian Cucoş, anunţă că instituţia are deficienţe la dotare: 'Bugetul nostru a fost suplimentat substanţial'

www.vremeanoua.ro
Nelu Popovici jandarm

Şeful Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş, a arătat miercuri că există deficienţe în ceea ce priveşte dotarea, afirmând că sunt autovehicule care au peste 200.000 de km. El a declarat că bugetul pentru 2018 a fost suplimentat substanţial, astfel că în perioada următoare vor fi făcute achiziţii de armament şi muniţii. "La capitolul mobilitate, situaţia nu e îmbucurătoare deloc: avem din necesar undeva la 47%, însă ce aş vrea să scot în evidenţă este că 18% este funcţional. Pe categorii de autovehicule, situaţia nu stă bine deloc. Rulajul autovehiculelor se duce undeva spre 250.000 km. Vechimea, în ceea ce priveşte înzestrarea, doar 25% sunt sub 5 ani", a spus Cucoş la şedinţa de bilanţ a activităţii pe anul 2017 a Jandarmeriei Române, conform Agerpres.

El a arătat că sprijinul ministerului de Interne a fost "mai mult decât lăudabil", iar bugetul a fost suplimentat pentru anul 2018. "Bugetul nostru a fost suplimentat substanţial, şi în perioada următoare o să vedeţi urcate pe SEAP achiziţii şi de armament şi de muniţii şi de echipamente de protecţie şi maşini ş.a. Încercăm să ne ducem pe o dotare net superioară, cel puţin în anul care urmează, Capitala va fi asigurată cu tot ceea ce înseamnă echipamente necesare. Eu cred că în perioada imediat următoare o să reuşim să ducem acolo unde trebuie tot echipamentul care ne protejează. (...) N-aş vrea să existe o isterie pe tema asta, că, vezi-Doamne, se înarmează Jandarmeria", a mai arătat Cucoş.

El a precizat că Jandarmeria doar îşi asigură necesarul de echipamente care îi sunt utile pentru desfăşurarea misiunilor. "Noi credem că într-un interval de până în cinci ani vom reuşi să acoperim deficitul. (...) Jandarmeria a pierdut aproape 9.000 de posturi care au fost tăiate. (...) O acoperire de 100% pentru noi înseamnă să funcţionăm în condiţii normale. Acele funcţionări normale vor fi asigurate începând cu 2019", a afirmat şeful Jandarmeriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.