Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful JP Morgan regretă că a numit bitcoin o 'fraudă'

Bitcoin

”Regret că am făcut acele comentarii. Tehnologia blockchain este reală. Poţi avea criptoyeni şi dolari şi lucruri de genul acesta”, a spus Dimon.

Şeful JP Morgan a spus în luna septembrie că bitcoin este ”mai rea decât bulbii de lalele” (referire la criza lalelelor din Olanda, primul caz de spargere a unei bule speculative, produs în secolul XVII n.r.) şi a avertizat că va concedia orice trader care cumpără sau vinde moneda, pentru ”prostie”.

Dimon, în vârstă de 61 de ani, a spus marţi că încă nu este foarte interesat de subiect, el considerând că intervenţia guvernului ar putea la un moment dat să împiedice creşterea şi acceptarea bitcoin, anunță News.ro.

Citește și: Gospodăriile din România şi-au majorat veniturile cu 2,9% în al treilea trimestru al anului trecut, la 3.426 lei/lună

”Bitcoin a fost întotdeauna pentru mine ce ar putea simţi guvernele pentru această monedă pe măsură ce devine tot mai mare. Am o opinie diferită faţă de alţi oameni. Nu sunt interesat prea mult de acest subiect”, a spus el.

Valoarea monedelor digitale a crescut puternic în ultimul an şi toată lumea, de la autorităţi de reglementare la directori de bănci, a luat în considerare acest lucru. Preţul  bitcoin, cea mai răspândită dintre monedele virtuale, a crescut de peste trei ori, la 14.297 de dolari pe unitate, de când Dimon a făcut comentariile respective, în septembrie.

Dimon a reiterat în interviu că crede în tehnologia blockchain, folosită pentru verificarea şi înregistrarea tranzacţiilor şi care stă la baza monedelor virtuale.

Experţii au afirmat că tehnologia blockchain poate reconfigura sistemul financiar global, iar JP Morgan testează potenţialul de utilizare a acesteia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.