Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful marinei germane demisionează după ce a cerut `respect` pentru Vladimir Putin

СЕГОДНЯ
vladimir putin

Ministerul german al apărării a confirmat sâmbătă că şeful marinei Kay-Achim Schönbach a demisionat pe fondul scandalului creat de comentariile sale de vineri, conform cărora preşedintele rus Vladimir Putin merită respect iar Peninsula Crimeea nu va mai aparţine niciodată Ucrainei, transmite dpa.

Vice-amiralul Kay-Achim Schönbach a făcut aceste comentarii în India. În urma lor, ambasadorul Germaniei a fost solicitat de autorităţile ucrainene pentru a da explicaţii, iar Schönbach a încercat să revină asupra lor sâmbătă, informează Agerpres.

"Ceea ce îşi doreşte cu adevărat este respect", a spus Schönbach despre Putin."Şi, Doamne, să acorzi cuiva respect are un cost redus, este chiar gratuit. Dacă aş fi întrebat, (aş spune că) este uşor să i se acorde respectul pe care îl cere cu adevărat şi pe care, probabil, îl merită".

"I-am cerut ministrului apărării Christine Lambrecht să mă elibereze de îndatoririle mele cu efect imediat", a spus Kay-Achim Schoenbach într-o declaraţie."Ministrul a acceptat cererea mea", a adăugat el, conform Reuters.

În prezent, 100.000 de militari ruşi sunt masaţi de-a lungul graniţelor Ucrainei, ceea ce a determinat eforturi diplomatice intense în ultimele săptămâni pentru a preveni izbucnirea ostilităţilor. Rusia neagă că plănuieşte ceva, dar a cerut ca NATO să nu se extindă spre est şi în special în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.