Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful ONu vrea represalii dure pentru Coreea de Nord după al cincilea test nuclear al comuniştilor

ban ki-moon

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Ban Ki-moon, a cerut vineri Consiliului de Securitate al ONU ''să rămână unit şi să acţioneze în mod adecvat'' în răspunsul la cel de-al cincilea test nuclear nord-coreean, relatează AFP. Ban Ki-moon ''a condamnat în modul cel mai ferm posibil'' ceea ce el a calificat drept ''provocare'' din partea Phenianului, cu câteva ore înainte de o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU.

Este vorba ''de o nouă încălcare nechibzuită a rezoluţiilor Consiliului de Securitate'', care îi interzic Phenianului orice activitate nucleară sau balistică sub ameninţarea cu sancţiuni, a declarat el presei. ''Trebuie să oprim de urgenţă această escaladare'', a afirmat Ban Ki-moon, reiterând ''apelul lansat de comunitatea internaţională liderilor nord-coreeni de a-şi schimba politica şi de a se angaja pe calea denuclearizării''.

Ambasadorii celor 15 ţări membre ale Consiliului de Securitate al ONU vor avea vineri după-amiază la New York consultări de urgenţă cu uşile închise, la cererea SUA şi a Japoniei, pentru a discuta despre testul nuclear efectuat de către Coreea de Nord, cel mai puternic realizat vreodată de către Phenian, potrivit Seulului. Preşedintele american, Barack Obama, a indicat că SUA se vor strădui împreună cu partenerii lor din Consiliul de Securitate să impună ''noi sancţiuni'' Coreii de Nord, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.