Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Pentagonului dezvăluie că balonul doborât de SUA în Atlantic era folosit de China pentru a supraveghea obiective strategice americane

AP
lloyd austin

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că balonul doborât de SUA peste Oceanul Atlantic, sâmbătă, a fost folosit de guvernul chinez „într-o încercare de a supraveghea locuri strategice din Statele Unite”, anunţă CNN, citat de news.ro.

Preşedintele Joe Biden a dat miercuri autorizaţia Pentagonului să doboare balonul de supraveghere „de îndată ce misiunea putea fi îndeplinită fără riscuri nejustificate pentru vieţile americane de pe traseul balonului”, a declarat Austin.

„Departamentul Apărării a dezvoltat opţiuni pentru a doborî balonul în siguranţă peste apele noastre teritoriale, în timp ce îi monitoriza îndeaproape calea şi activităţile de colectare a informaţiilor”, a continuat Austin, adăugând că liderii militari s-au coordonat cu guvernul canadian în cadrul misiunii.

„Acţiunea deliberată şi legală de astăzi demonstrează că preşedintele Biden şi echipa sa naţională de securitate vor pune întotdeauna pe primul loc siguranţa şi securitatea poporului american, răspunzând în mod eficient la încălcarea inacceptabilă a suveranităţii noastre de către (Republica Populară Chineză)”, a spus Austin.

Pe de altă parte, resturi ale balonului doborât deasupra Oceanului Atlantic, în Carolina de Sud, şi recuperate de membri ai armatei, vor fi duse la sediul FBI de la Quantico (Virginia), pentru a fi analizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.