Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Pentagonului îi cheamă la ordine pe omologii din statele aliate: întâlnire la baza americană din Germania

politico.eu
Lloyd Austin

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, îi va primi pe 8 septembrie, în Germania, pe omologii săi din ţările aliate pentru organizarea susţinerii capacităţilor militare ale Ucrainei în faţa Rusiei, a anunţat luni comandamentul forţelor aeriene americane în Europa, transmite AFP, potrivit agerpres.

Lloyd Austin 'i-a invitat din nou pe miniştrii apărării şi pe înalţii responsabili militari din toată lumea să discute despre criza actuală din Ucraina şi diverse probleme de securitate cu care se confruntă aliaţii şi partenerii Statelor Unite', informează un comunicat al Pentagonului.

Reuniunea organizată la iniţiativa Washingtonului se va desfăşura la baza aeriană americană Ramstein din vestul Germaniei.

Reprezentanţii a circa 40 de state s-au reunit în acelaşi loc în aprilie, creând un 'grup de contact' pentru apărarea Ucrainei.

În timp ce luptele continuă în estul şi sudul Ucrainei, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că guvernul vrea să recupereze 'toate regiunile de sub ocupaţia rusă', inclusiv Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.