Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Pentagonului şi ministrul japonez al apărării şi-au afirmat cooperarea cu privire la Taiwan

Operation World
Taiwan

Miniştrii apărării ai Statelor Unite şi Japoniei au convenit, cu prilejul întâlnirii desfăşurate săptămâna trecută la Tokyo, să coopereze strâns în eventualitatea unor ciocniri militare între China şi Taiwan, a relatat duminică agenţia Kyodo, citând mai multe surse guvernamentale, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Şeful Pentagonului, Lloyd Austin, a ridicat acest subiect la reuniunea avută marţi cu omologul său japonez Nobuo Kishi, deşi nu a existat o discuţie concretă despre cum cele două state ar trebui să-şi coordoneze răspunsurile la o astfel de urgenţă, notează Kyodo.

Japonia a evitat, în mod tradiţional, să comenteze cu privire la potenţiale situaţii de urgenţă în Taiwan în relaţie cu China, iar poziţia sa rămâne 'de încurajare a dialogului pentru o soluţie paşnică la tensiunile din Strâmtoarea' Taiwan, mai scrie agenţia niponă.

Lloyd Austin şi secretarul de stat Antony Blinken s-au întâlnit cu omologii lor japonezi săptămâna trecută la Tokyo, în prima vizită în străinătate a unor înalţi responsabili ai administraţiei Biden.

Într-un comunicat comun cu partea japoneză, Austin şi Blinken au afirmat că 'comportamentul Chinei, incompatibil cu actuala ordine internaţională, prezintă provocări politice, economice, militare şi tehnologice pentru alianţă şi pentru comunitatea internaţională'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.