Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful PSD Iași intervine în SCANDALUL PNL-USR PLUS: 'Partidul penalului Dan Barna a susţinut partidul penalului Mihai Chirica'

maricel popa, iași

Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, susţine că edilul liberal Mihai Chirica apelează la practici neortodoxe în Consiliul Local, în timp ce USR este catalogat drept imatur şi lipsit de experienţă, după ce un consilier USR PLUS a votat miercuri bugetul local, împotriva liniei partidului său, anunță news.ro.

Senatorul Maricel Popa afirmă, într-un comunicat de presă, că sloganul “Fără penali în funcţii publice“ rămâne doar un mesaj de campanie şi că de fapt realitatea este cu totul alta.

“Partidul penalului Dan Barna a susţinut partidul penalului Mihai Chirica“, a afirmat şeful social-democraţilor ieşeni, Maricel Popa.

Liderul PSD Iaşi Maricel Popa precizează că Mihai Chirica nu a fost capabil să gestioneze relaţia cu Consiliul Local decât apelând la practici neortodoxe.

“Dacă tot a făcut apel la jurământ, de ce consilierul USR nu a votat de prima dată bugetul? Se dovedeşte încă o dată, dacă mai era nevoie, că inculpatul primar al Iaşiului nu este decât un vorbitor al principiilor. Faptele sale, însă, lasă loc multor interpretări şi îl aduc mult mai aproape de zona penală în care DIICOT l-a poziţionat deja“, a spus senatorul PSD, Maricel Popa.

Cât priveşte USR PLUS, liderul PSD Iaşi califică acest partid drept neexperimentat şi imatur.

“Oportunismul de care a dat astăzi dovadă unul dintre consilieri, cel mai probabil se va repeta şi cu alte ocazii. USR-PLUS nu a arătat ca un partid pe care ieşenii să poată conta pe termen lung“, a adăugat liderul PSD Iaşi, Maricel Popa.

El a mai spus că PSD va continua să facă opoziţie constructivă în Consiliul Local, dar că va sancţiona toate derapajele executivului Primăriei.

Bugetul municipiului Iaşi a fost adoptat, miercuri, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, după ce un reprezentant USR PLUS a votat în favoarea proiectului, alături de consilierii PNL şi PMP, asigurându-se astfel majoritatea necesară.

Votul consilierului USR PLUS Cezar Baciu a fost decisiv pentru trecerea proiectului de buget local, PNL şi PMP având împreună doar 13 voturi, cu unul mai puţin decât reprezintă majoritatea simplă în consiliu.

Baciu a precizat că decizia sa de a vota altfel decât a decis partidul este în conformitate cu jurământul pe care l-a depus în momentul validării sale în funcţia de consilier.

Consilierii PSD au părăsit sala în momentul votului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.