Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Renault, Luca de Meo, ar putea reveni în Japonia, în luna iunie

www.auto-kaufberatung.at
Renault

Şeful Renault, Luca de Meo, ar putea reveni în iunie în Japonia, pentru a doua oară în două luni, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, un semn al intensificării discuţiilor cu partenerul Nissan privind separarea diviziei sale de vehicule electrice.

Grupul auto francez Renault a anunţat săptămâna trecută că ia în considerare opţiunea creării a două entităţi separate, una dedicată dezvoltării, producţiei şi vânzării de vehicule electrice şi cealaltă dedicată dezvoltării şi producţiei de motoare şi de cutii de viteze termice şi hibride de nouă generaţie E-TECH.

Luca de Meo ar putea reveni în Japonia pentru reuniunea Consiliului operaţional al alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi. Întâlnirea are loc în mod excepţional în Japonia, pentru a doua oară consecutiv, pentru a coincide cu reuniunea generală a Nissan, susţin sursele.

Ar fi a doua oară în ultimele două luni când Luca de Meo merge la Tokyo, după ce recent a petrecut câteva zile cu partenerii niponi, potrivit Agerpres.ro.

Renault a lăsat uşa deschisă pentru Nissan pentru a se alătura planului de a crea o entitate dedicată vehiculelor electrice, menită să-i îmbunătăţească imaginea de companie specializată pe maşinile electrice, pe fondul sporirii concurenţei.

Renault şi partenerii săi au fost deschizători de drumuri în domeniul vehiculelor electrice, la începutul precedentei decade, dar de atunci au fost eclipsaţi de alte firme, cum ar fi Tesla şi Volkswagen.

Renault şi Nissan au un parteneriat din anul 1999, în care Renault deţine 44,3% dintre acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% dintre acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.