Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Senatului, mesaj DUR pentru Klaus Iohannis: 'Tăcerea îl DECONSPIRĂ ca om al sistemului paralel... '

tariceanu iohannis

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să exprime o poziţie clară cu privire la influenţa sistemului paralel în justiţie. Într-o postare pe Facebook, liderul ALDE face referire la cererea exprimată de Victor Alistar în cadrul CSM, de a se scoate la iveală lista ce conţine numele magistraţilor acoperiţi. Tăriceanu lansează şi acuzaţii dure la adresa şefului statului: "Toate aceste tăceri sau replici nepotrivite pentru un șef de stat definesc principalul eșec al mandatului președintelui Iohannis și îl deconspiră ca om al sistemului paralel, de care vrea să beneficieze pentru a câștiga încă cinci ani la Cotroceni".

Citeşte şi: E OFICIAL! Numirea lui Gică Popescu în funcţia de consilier al premierului, publicată în Monitorul Oficial

"Președintele Klaus Iohannis ar trebui să ia măcar acum, în al 24-lea ceas, o poziție fără echivoc referitoare la influența nefastă a sistemului paralel de putere asupra justiției. Astăzi, am urmărit cu interes dezbaterile de la CSM cu privire la magistrații acoperiți și salut curajul de a pune pe masă această problemă majoră nu doar pentru justiție, dar și pentru democrația din România. Suntem în situația în care presa prezintă informații despre influența nefastă a sistemului paralel, organizații ale magistraților cer explicații, iar în CSM se spun unele lucruri; numai președintele Iohannis, pentru a folosi o expresie bine-cunoscută, pe mai departe ”se face că plouă”. În orice stat democratic, președintele ar lua atitudine.

Adevărul este că lui Klaus Iohannis i s-au solicitat poziții publice pe această problemă pe tot parcursul mandatului său. Acum doi ani, în ianuarie 2016, Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) îi solicita să facă lumină în problema magistraților acoperiți. Președintele a refuzat atunci și în multe alte rânduri. Acum câteva luni, Klaus Iohannis afirma că ”povestea cu statul paralel este o glumă destul de proastă”. Toate aceste tăceri sau replici nepotrivite pentru un șef de stat definesc principalul eșec al mandatului președintelui Iohannis și îl deconspiră ca om al sistemului paralel, de care vrea să beneficieze pentru a câștiga încă cinci ani la Cotroceni. Principala evaluare pe care românii o vor face mandatului președintelui Iohannis este dacă a preferat o poziție distantă și călduță de avocat și beneficiar al sistemului paralel de putere sau a avut curajul, fie și în al 24-lea ceas, să ia atitudine față de manifestările anti-democratice ale acestui sistem.", a scris preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.