Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Senatului, SEMNAL DUR pentru CSM: 'Ar trebui să se mişte mult mai serios...'

mediafax.ro
CSM sigla - Consiliul Superior al Magistraturii

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE, a declarat joi că, dacă CSM doreşte să devină garantul independenţei Justiţiei, ar trebui "să se mişte mult mai serios" în această privinţă, în condiţiile în care "suntem în faţa unor dezvăluiri cu o amploare nemaivăzută până acum a ilegalităţilor făcute de un grup de procurori".

Citeşte şi: Apel de ULTIM MOMENT către Tudorel Toader: 'Joaca de-a rapoartele trebuie să ÎNCETEZE...'

"Reacţia CSM este una corectă, dar cred că în faţa unei astfel de situaţii mie mi se pare că ar fi trebuit din partea CSM nişte măsuri mult mai ample şi mai rapide, pentru că suntem într-o situaţie cu totul anormală, nu este o banală alunecare de neglijenţă, suntem în faţa unor dezvăluiri cu o amploare nemaivăzută până acum a ilegalităţilor făcute de un grup de procurori şi lucrul acesta azvârle o lumină defavorabilă asupra întregului parchet, pentru că ne putem imagina lesne că astfel de lucruri, dacă au fost până acum tolerate, probabil că s-au întâmplat şi în alte părţi. Dacă CSM doreşte să devină garantul independenţei Justiţiei ar trebui să se mişte mult mai serios în această privinţă", a precizat Tăriceanu, potrivit AGERPRES.

Potrivit preşedintelui Senatului, CSM "ar fi trebuit până acum să intervină singur, nu să apară la suprafaţă lucruri aduse de presă".

Citeşte şi: DNA, mişcare NEAŞTEPTATĂ înainte de anunţul privind SOARTA lui Kovesi: Sediul PSD Prahova, luat cu ASALT de procurori

"Dacă nu ar fi fost presa, ce s-ar fi întâmplat? CSM ar fi făcut probabil un raport în care ar fi spus că totul merge perfect. Salut acest demers al presei independente şi mă bucur că presa joacă rolul de câine de pază al democraţiei, dar unele instituţii nu îşi îndeplinesc atribuţiile", a punctat Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.