Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful serviciilor militare daneze de informaţii şi alţi doi oficiali de rang înalt au fost suspendaţi din funcţie în urma unui audit

danemarca

Şeful serviciilor militare daneze de informaţii (FE) Lars Findsen a fost suspendat din funcţie, în urma publicării unui audit potrivit căruia spionajul militar danez a reţinut informaţii sau a efectuat supravegheri ilegale, a anunţat Ministerul Apărării, relatează AFP.

Auditul, efectuat de organul de control al serviciilor militare daneze de informaţii, arată că acestea au ”ascuns informaţii esenţiale şi cruciale supervizării şi au furnizat Autorităţii informaţii incorecte” cu privire la probleme legate de colectarea şi divulgarea de informaţii în perioada 2014-2020, potrivit news.ro.

Citește și: Alina Mungiu Pippidi trage semnalul de alarmă: Klaus Iohannis și pericolul dictaturii în România

FE ar fi cules în mod ”neautorizat” informaţii despre cetăţeni danezi şi ”nu a cercetat şi nici anchetat mai mult indicii de spionaj”.

În afară de Lars Findsen, şeful serviciilor militare de spionaj din 2015, alţi doi oficiali de rang înalt au fost suspendaţi din funcţie, în acest scandal.

”Colaboratorii nu merită să fie suspectaţi de infracţiuni”, a declarat Findsen pentru agenţia daneză de presă Ritzau.

Ministrul Apărării Trine Bramsen a cerut într-un comunicat publicat luni, pe site, ”să fie efectuată o anchetă independentă”.

”În colaborare cu serviciile daneze de informaţii şi cu participarea Ministerului Justiţiei, voi stabili cât mai rapid cadrul acestei anchete”, a anunţat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.